Iul 5, 2022, 04:24

Cioloș s-a întâlnit cu prietenul lui Putin

sursa foto opiniatimisoarei.ro

Dacian Cioloș s-a întâlnit la Timișoara cu premierul Serbiei, Aleksandar Vucic, un cunoscut apropiat al lui Vladimir Putin, și totodată, șef al lui Victor Ponta. După cum a anunțat Victor Ponta, acesta este lucrează ca și consilier al unui premier din Balcani, respectiv al lui Vucic.

Vucic i-a spus lui Cioloș că sârbii construiesc o autostradă până la Timișoara și că ar dori ca și românii să facă una care să lege România de Belgrad. Premierul român a declarat că în perioada imediat următoare va fi lansat un studiu de fezabilitate de ambele părți ale frontierei româno-sârbe pentru a vedea dacă se justifică realizarea unei autostrăzi care să facă legătura cu Belgrad, capitala țării vecine

”În mod clar, va trebui să ne gândim într-un fel structurat pe viitor și la interconectarea dintre Serbia și România, din punct de vedere al infrastructurii. Am discutat (cu premierul sârb n.red.) și despre ceea ce putem face în viitor. Noi avem un Master Plan (pe transporturi, n.r.) deja aprobat care, din păcate, în momentul de față nu prevede o autostradă de legătură spre Belgrad, dar prevede un drum național, pe când pe cealaltă parte sârbă, ei prevăd o autostradă. Vom analiza și noi posibilitatea eventual de a adapta lucrurile, în măsura în care în urma studiului de fezabilitate pe care vrem să-l lansăm și de-o parte și de alta a frontierei în perioada imediat următoare ajungem la concluzia și de partea noastră că se justifică o autostradă”, a detaliat premierul Dacian Cioloș, într-o declarație de presă comună cu omologul sârb, Aleksandar Vucic.

Premierul României s-a întâlnit joi la Prefectura Timiș cu omologul său sârb, cei doi oficiali participând la parafarea mai multor documente comune de colaborare.

”Am vrut să dăm un semnal că această relație dintre Serbia și România este una de durată, una consistentă, dincolo de durata guvernelor, de culorile politice. Serbia nu este doar un vechi prieten al României, dar așa cum am ajuns amândoi și astăzi la concluzia că Serbia și România au potențial și trebuie să devină și parteneri economici cu consistență pe viitor”, a adăugat Cioloș, citat de Agerpres.

El a afirmat că în timpul întâlnirii au fost abordate mai multe subiecte, cum ar fi perspectivele de cooperare economică, dată fiind evoluția economică pozitivă a României, dar și a Serbiei. ”Aici avem un potențial care este insuficient exploatat”, a mai punctat Cioloș.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares