Mai 19, 2021, 05:11

Cioloş vrea să plece în America, ambasadorul SUA nu este foarte optimist că se va întâmpla

ciolos pe combina

Premierul Dacian Cioloș a declarat luni că există discuții încă de la începutul anului pentru a se organiza o vizită în Statele Unite ale Americii unde a fost invitat, dar nu există confirmată o dată precisă pentru o asemenea deplasare.

„Suntem în discuții încă de la începutul anului. Am primit invitație în Statele Unite. Domnul secretar de stat Kerry este invitat în România și înțeleg că intenționează să vină în perioada următoare, probabil în primăvară, oricum în primul semestru, dar nu e confirmată însă o dată precisă”, a afirmat Cioloș, la Palatul Victoria.

BreakingNews24 anunţa în 13 ianuarie că unul dintre subiectele de discuţie dintre Victoria Nuland şi oficialii români, în ultima sa vizită în România, a fost pregătorea unei vizite a Secretarului de Stat american la Bucureşti, precum şi o vizită a premierului Cioloş în SUA.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, nu s-a arătat foarte optimist în privinţa acestor vizite.

Hans Klemm a declarat luni, citat de Agerpres, că îl va încuraja „cât de des posibil” pe secretarul de stat american John Kerry să viziteze România și a exprimat speranța că premierul Dacian Cioloș va efectua o vizită la Washington.

Întrebat dacă sunt de așteptat întâlniri româno-americane la nivel înalt în anul 2016, Klemm a răspuns: „Sper că da”.

El a amintit că ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, l-a invitat pe John Kerry să efectueze o vizită în România.

„Îl voi încuraja cât de des posibil pe secretarul Kerry să viziteze România. A trecut mult timp, prea mult, de când un secretar de stat din SUA a vizitat Bucureștiul, deci eu sper să schimb asta cândva curând. Nu avem date pentru posibila vizită a secretarului de stat, dar sper să se întâmple”, a precizat Klemm.

În ceea ce privește vizita premierului Dacian Cioloș în SUA, ambasadorul american a afirmat că nu s-a stabilit un program, dar speră ca o astfel de vizită să aibă loc.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares