Mar 23, 2023, 03:18

Circ în Parlamentul European după Brexit. Nigel Farage: Acum 17 ani râdeați de mine. Nu prea mai râdeți acum

nigel farage

Nigel Farage, liderul extremiștilor britanici și autorul moral al Brexitului, a făcut circ în Parlamentul European. Și-a început discursul triumfal printre huiduielile colegilor, care s-au oprit numai după intervenția președintelui Parlamentului European, Martin Schultz, care i-a rugat să nu se comporte precum europarlamentarii reprezentați tocmai de Farage.

„Nu este amuzant? Când am ajuns aici acum 17 ani și am spus că vreau să conduc o campanie care să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană, toți ați râs de mine. Trebuie să remarc că acum nu prea mai râdeți, nu-i așa?”, și-a început Farage discursul.

„Motivul pentru care sunteți atât de supărați, motivul pentru care sunteți furioși, a fost clar din toate schimburile de replici pe care le-am auzit în această dimineață. Voi toți, ca proiect politic, sunteți în faza de negare. Negați că moneda voastră e în pericol. Uitați-vă la statele cu ieșire la Mediterană”, a mai spus Farage printre huiduielile colegilor potoliți din nou de președintele Parlamentului European.

„Dacă ați decide să vă pedepsiți singuri și să respingeți orice idee a unui acord comercial rezonabil, consecințele ar fi mult mai rele pentru voi decât ar fi pentru noi”, le-a declarat britanicul colegilor săi eurodeputați.

Apoi a cerut un acord rezonabil de liber schimb și recunoașterea că Marea Britanie va fi prietenul UE, că „vom face comerț cu voi, vom coopera cu voi, vom fi prietenii voștri cei mai buni din lume”.

 

0 Comentarii

Shares