Mar 30, 2023, 11:33

Cluburile din Chişinău, verificate după tragedia din Colectiv

51dea57251197

Oficialii de la Chişinău s-au autosesizat în urma incendiului de la Clubul Colectiv din Bucureşti, astfel că în cadrul şedinţei de luni, primarul Dorin Chirtoacă a cerut ca localurile din capitala moldoveană, în special cele de noapte, aglomerate, să fie verificate conform normelor de securitate. De asemenea, în cadrul şedinţei Primăriei s-a cerut publicarea listei localurilor care ar reprezenta un factor de risc pentru securitatea oamenilor.

„Este clar că Europa de est arată că cele mai multe probleme le avem în locurile aglomerate, de tip nou. Cafenele, localuri. Au probleme legate de suprasolicitarea clădirilor şi reţelelor. De aceea, în perioada rece este necesar de verificat încă o dată ceea ce avem în Chişinău”, a afirmat Chirtoacă, potrivit site-ului Unimedia.info.

Chirtoacă a mai atras atenţia şi asupra problemei ieşirilor de evacuare. Acesta a solicitat să fie făcute simulări, pentru ca localurile de noapte aglomerate să fie gata să facă faţă unor eventuale incendii.

Treizeci de persoane au murit, iar peste 180 au fost rănite, în urma unui incendiu declanşat vineri seară, în clubul bucureştean Colectiv, de la artificii aprinse în faţa scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity. Un total de 146 de răniţi au fost internaţi în 12 spitale din Capitală, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind în stare gravă sau critică, iar prognosticul medicilor în cazul acestora fiind foarte rezervat.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares