Mar 29, 2023, 19:02

CNA le cere televiziunilor să nu difuzeze imagini de la înmormântările victimelor incendiului de la Colectiv

colectiv lumanari

CNA recomandă televiziunilor să nu filmeze şi să nu difuzeze imagini de la priveghiurile şi de la ceremoniile funerare ale victimelor tragediei din clubul Colectiv.

Recomandarea a fost adoptată cu unanimitatea membrilor CNA prezenţi la şedinţa de marţi, anunţă Mediafax.

Consiliul Naţional al Audiovizualului va monitoriza dacă televiziunile respectă această recomandare.

CNA a decis să facă această recomandare tuturor televiziunilor după ce a primit un apel de la familia lui Mihai Alexandru şi cea a Cătălinei Ioniţă, victime ale tragediei din clubul Colectiv, care a fost transmis luni şi presei.

Cele două familii au făcut un apel la decenţă şi discreţie, cerându-le reprezentanţilor instituţiilor publice, mass-media, societăţii civile şi persoanelor particulare să respecte dreptul la intimitate al familiilor îndoliate. „Familiile cer presei să se abţină de la a filma, transmite, prelua şi afişa imagini de la priveghi şi de la ceremoniile funerare, ca o dovadă de respect pentru memoria Cătălinei şi a lui Mihai, precum şi pentru durerea familiilor”, se spune în acest apel.

Mihai Alexandru, unul dintre chitariştii formaţiei Goodbye to Gravity, a decedat în incendiul grav produs vineri seară în clubul Colectiv din Bucureţti, unde acesta şi colegii săi de trupă au susţinut un concert pentru a-şi promova cel mai recent album, „Mantras of War”. În incendiu a murit şi iubita lui Mihai Alexandru, Cătălina Ioniţă, cofondator al UrbanEye Film Festival din Bucureşti.

Pe de altă parte, CNA va analiza şi modul în care tragedia din Colectiv a fost reflectată la televiziuni, ca urmare a unei autosesizări a membrului Consiliului Dorina Rusu. În plus, CNA a primit până în momentul difuzării acestei ştiri un număr de şapte sesizări de la telespectatori privind modul în care televiziunile au reflectat subiectul tragediei din Colectiv.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares