Mar 30, 2023, 04:41

CNN: Femeile capturate de ISIS devin sclave şi fiecare este violată de 12 jihadişti VIDEO

sclave isis CNN

Jihadiştii susţin că orice femeie capturată devine musulmană dacă zece luptători ai grupării Stat Islamic o violează, a povestit o tânără care a fost sclava militanţilor, fiind violată de 12 bărbaţi, relatează CNN, citat de Mediafax.

Noor a devenit sclavă după ce gruparea Stat Islamic a atacat satul său din provincia irakiană Sinjar. Tânăra în vârstă de 22 de ani a declarat că militantul care a capturat-o a violat-o, dar nu înainte de a încerca să se justifice.

„Mi-a arătat o scrisoare şi a spus că aceasta arată că orice femeie capturată va deveni musulmană dacă zece luptători SI o violează. (Pe scrisoare) figura steagul Statului Islamic şi o fotografie a (liderului grupării) Abu Bakr al-Baghdadi”, a povestit femeia. După ce a violat-o, luptătorul a dat-o altor 11 prieteni, care de asemenea au agresat-o sexual.

Înainte ca gruparea SI să atace Sinjar, căsătoria în afara religiei yazidi era strict condamnată, iar cei acuzaţi de adulter, inclusiv victimele violului, puteau fi ucişi pentru dezonorarea familiei lor.

Dar acest lucru începe să se schimbe, a afirmat Baba Sheikh, liderul spiritual al credincioşilor yazidi, care îşi doreşte ca cei răpiţi de SI să se întoarcă acasă. „Oricine se întoarce va fi primit cu căldură acasă”, a subliniat el. Victimele „ar trebui să ţină capul sus. Nu au făcut nimic rău şi nu ar trebui să-şi facă griji”.

Pe teritoriul controlat de gruparea Stat Islamic, femeile yazidi pot fi cumpărate şi vândute pe bani, în schimbul armelor sau chiar oferite cadou. Gruparea jihadistă a făcut din viol şi sclavie parte din religia sa. „Luptătorii SI ne-au spus că acesta este ordinul lui Abu Bakr al-Baghdadi şi trebuie să îl execute”, a explicat Noor.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares