Noi 27, 2022, 21:43

CNN: Marea Britanie îl ameninţă pe Trump cu interdicţia de a intra pe teritoriul ei

trump

Marea Britanie nu îi interzice ÎNCĂ oficial lui Donald Trump să intre pe teritoriul ei, dar sugerează că ar putea face acest lucru, anunţă CNN

Guvernul britanic a emis un comunicat ca reacţie la o petiţie online a cetăţenilor britanici prin care se cere interzicerea lui Donald Trump pe teritoriul Regatului unit.

În declaraţie, guvernul reafirmă dreptul ministrului de interne Theresa May de „a exclude din UK un cetăţean din spaţiul non-european dacă ea consideră că prezenţa acestuia în Marea Britanie ar dăuna binelui public”. Comunicatul nu precizează însă dacă o astfel de măsură va fi luată în calcul în privinţa lui Donald Trump.

„Ministrul de Interne a declarat că prezenţa în Marea Britanie este un privilegiu, nu un drept”, se arată în declaraţia Guvernului de la Londra: „Ea va continua să folosească mijloacele pe care le are pentru a preveni intrarea în Regatul Unit a celor care dăunează societăţii noastre sau care nu ne împărtăşesc valorile de bază”

Acest comunicat vine după declaraţiile făcute de premierul David Cameron în Parlamentul britanic, acesta spunând că miliardarul american este „idiot” şi „ratat”. Declaraţiile lui Cameron au fost o reacţie la dorinţa lui Trump de a se interzice intrarea musulmanilor în SUA.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares