Iun 7, 2023, 14:34

CNN: O bombă a explodat în avionul cu 224 de turiști ruși prăbuşit în Egipt

avion rusesc

Avionul de pasageri rus prăbuşit sâmbătă în regiunea egipteană Sinai a fost vizat de o bombă montată de un grup afiliat reţelei teroriste sunnite Stat Islamic, afirmă surse din cadrul serviciilor de informaţii americane, citate de CNN, informează Mediafax.

„Cele mai recente informaţii furnizate de serviciile secrete americane sugerează că prăbuşirea avionului rus care efectua Cursa 9268 a fost cauzată cel mai probabil de o bombă instalată de reţeaua teroristă Stat Islamic sau de o grupare afiliată acesteia”, a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial american care are acces la date din anchetă.

„Evaluarea se bazează pe informaţiile din regiunea Sinai colectate înaintea accidentului. Dar ne-au atras atenţia şi alte elemente”, a explicat sursa citată.

O bombă probabil a explodat la bordul avionului rus prăbuşit în regiunea egipteană Sinai, afirmă și premierul britanic, David Cameron, anunţând că aeronavele aparţinând companiilor aeriene britanice vor evita zona.

„Pe durata investigaţiei, nu putem spune categoric de ce s-a prăbuşit avionul rus”, a declarat David Cameron, potrivit Reuters.

„Dar, cu cât apar mai multe informaţii, am devenit preocupaţi că avionul ar fi putut fi doborât de explozia unei bombe”, a adăugat Cameron.

Ca măsură de precauţie, avioanele britanice care fac legătura cu staţiunea egipteană Sharm al-Sheikh vor evita zona, a spus David Cameron, precizând că situaţia din Egipt va fi evaluată de experţi britanici.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares