Noi 27, 2022, 21:19

Companie de stat cu un picior în faliment, abonament de 65.000 de lei la un ziar al PSD

energy-center.ro

Complex Energetic Oltenia, gigantul care care produce cel mai scump din România, cu datorii de peste 20 de milioane de lei, le face abonamente la un ziar minerilor. Ultimul contract, încheiat cu o publicaţie locală din Gorj, este în valoare de 65.000 de lei, potrivit Digi 24. Asta deşi compania a decis în vară să concedieze nu mai puţin de 2000 de oameni.

Complexul Energetic Oltenia, companie de stat, a încheiat anul trecut cu un minus de 700 de milioane de lei. Anul acesta au fost făcute disponibilizări şi o carieră a fost închisă, deoarece FMI consideră că această companie este neprofitabilă. Cu toate acestea, compania găseşte bani pentru abonamente la ziar. Iar ziarul, spun sindicaliştii, răsplăteşte conducerea cu articole pozitive.

Cosmin Pigui, administratorul ziarului, a spus pentru Digi 24: „Nu văd eu că aceasta ar fi o sumă mare pentru patru luni de zile în care să se distribuie zilnic un ziar care costă de la concepţie, la tipărire, la transport… Toate astea înseamnă costuri.”

Managerul Complexului este cercetat pentru abuz în serviciu în dosarul exportului de cărbune în Serbia, pentru că a vândut lignit la un preţ mic şi a fost trimis în judecată în dosarul Şova, tot pentru abuz în serviciu.

Cu prilejul misiunii comune a Fondului Monetar Internațional, Băncii Mondiale și Comisiei Europene din cursul lunii februarie 2015, instituțiile financiare internaționale au solicitat Guvernului României lichidarea acestui operator economic din cauza datoriilor foarte mari.

Cu toate acestea, ministerul Energiei a anunţat în luna iulie că a semnat cu Ministerul Finanţelor o convenţie privind acordarea către Complexul Energetic Hunedoara a unei prime tranşe dintr-un ajutor de stat în valoare totală de 167 de milioane de lei.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares