Mar 30, 2023, 11:31

Congres UNPR la un salon de nunţi. Pentru scaunul lui Oprea candidează un croitor de rochii de mireasă şi un instructor auto

sursa foto Aurrum Palace

Rămaşi orfani de Oprea şi de Onţanu, UNPR-iştii organizează sâmbătă un congres în disperare de cauză… la un salon de nunţi. Congresele partidelor au loc de obicei la Palatul Parlamentului sau la Sala Palatului, însă, după ce au fost şocaţi de reţinerea lui Neculai Onţanu de către DNA, UNPR-iştii au optat pentru soluţia cea mai ieftină, deşi aflată la marginea capitalei – salonul de nunţi Aurrum.

Aici îşi vor alege noul preşedinte, funcţie pentru care a fost indicat ca preferat de către Gabriel Oprea deputatul Valeriu Steriu. Însă au apărut şi doi contracandidaţi exotici, foşti parlamentari PPDD.

Unul este senatorul Ion Iovescu, instructor auto de meserie, remarcat în Parlament prin revelaţiile sale mistice. Iovescu a trecut de curând la baptism, susţinând că a avut o revelaţie şi că nu mai simte ură: „Am luat această decizie de frică, de frică de Dumnezeu. Eu acum cred în dragoste, nu mai simt ură. Am avut o revelaţie înainte de alegeri, am ştiut că o să fiu senator şi că Dumnezeu va avea grijă de mine”

Celălalt fost PPDD-ist care candidează la funcţia eliberată de Oprea şi de Onţanu este un senator care are o fabrică de confecţii unde realizează rochii de mireasă. Este vorba despre Iulian Cristache, care conduce un salon de modă în Piteşti. Fiica sa este creator de rochii de mireasă în Marea Britanie, iar rochiile sunt realizate la fabrica senatorului, condusă chiar de acesta.

„Intenţionez să candidez pe data de 26 martie la funcţia de preşedinte al UNPR. Se impune un alt mod de a face politică. Săptămâna aceasta, voi merge să îmi depun candidatura. Am parte de susţinerea mai multor organizaţii din ţară şi scopul meu este clar: UNPR nu trebuie să mai facă alianţe cu oricine, nu trebuie să mai voteze cu oricine, trebuie să fie un partid politic care să nu mai facă compromisuri pentru a primi câte ceva. Am discutat aceste aspecte cu mai mulţi colegi ai mei şi mă susţin. Vreau să schimb acest partid. Ori suntem partid, ori nu mai suntem! M-am săturat să ni se tot spună că suntem un partid remorcă sau balama. Este dreptul meu să candidez şi o voi face”, a declarat Iulian Cristache pentru presa locală

Înainte de marele congres, UNPR a emis un comunicat în care arată că „până în momentul în care o instanță de judecată va decide altfel, Neculai Onțanu este nevinovat”.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares