Mar 25, 2023, 21:47

Consulul Franței în Bodrum, filmat când vindea bărci pentru imigranți pentru a ajunge în Europa VIDEO

consul

Francoise Olcay, consulul Franţei în oraşul turc Bodrum suspectat că a vândut ambarcaţiuni imigranţilor extracomunitari care vin pe cale maritimă în Europa, şi-a prezentat demisia, anunţă Ministerul francez de Externe, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.

„Consulul onorific al Franţei la Bodrum, suspendat vineri seară după un reportaj al postului France 2, şi-a prezentat luni demisia”, a declarat Romain Nadal, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe, citat de Mediafax.


Francoise Olcay, consul al Franţei în Bodrum din octombrie 2014, a fost filmată în secret de jurnaliştii de la France 2 în timp ce vindea bărci şi veste de salvare imigranţilor care încearcă să ajungă pe cale maritimă în Grecia. Obiectele erau vândute pe o plajă din Bodrum, în sud-vestul Turciei, în faţa Agenţiei Consulare a Franţei, unde era arborat drapelul francez.

Potrivit estimărilor ONU, peste 125.000 de oameni au ajuns în Grecia pe cale maritimă în primele şapte luni ale anului 2015.

Olcay, de origine turcă, a declarat că bărcile ar fi fost cumpărate de extracomunitari din altă parte dacă nu le-ar fi vândut ea.

În contextul acuzaţiilor privind încurajarea imigraţiei clandestine şi chiar a traficului de persoane, Guvernul Franţei hotărâse suspendarea consulului.

0 Comentarii

Shares