Mar 30, 2023, 11:32

Controlul anti-terorist la Cotroceni este depăşit şi expune Preşedinţia la riscuri

antitero

Administraţia Prezidenţială a anunţat că a decis înlocuirea aparaturii de control anti-terorist din cauză că cea actuala este depăşită, fiind foarte veche.

„În conformitate cu H.G. nr. 2139/2004, durata normală de utilizare/funcționare a echipamentelor folosite în punctele de control acces pietonal este de 8-12 ani. În aceste condiții, termenul de utilizare a actualelor echipamente este depășit. Drept urmare, Administrația Prezidențială a decis înlocuirea actualelor aparate cu noi echipamente care să poată asigura parametrii de detecție, fără a expune la riscuri instituția și personalul angajat.”, scrie Preşedinţia în comunicat.

Aceasta precizează că actualele echipamente tehnice de control antiterorist au fost puse la dispoziția Administrației Prezidențiale de către Serviciul de Protecție și Pază încă din perioada 1998-2001, fiind în funcțiune și în acest moment. SPP a transmis către Administrația Prezidențială repetate solicitări de înlocuire a echipamentelor, începând cu anul 2012, din cauza uzurii acestora.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares