Mar 25, 2023, 01:15

Copil torturat de islamişti: „Au început să mă biciuiască, să mă electrocuteze pentru a mărturisi. Le-am spus totul”

foto BBC

O înregistrare video obţinută de BBC prezintă militanţi ai grupării jihadiste Stat Islamic care torturează un băiat sirian în vârstă de 14 ani, legat la ochi şi la mâini şi spânzurat de tavan, relatează BBC News Online, citat de Mediafax.

Imaginile au fost filmate de un fost militant al grupării teroriste şi au fost date publicităţii în condiţiile în care ONU a acuzat SI şi alte grupări armate din Siria şi Irak că torturează şi ucid copii. De asemenea, copiii sunt recrutaţi, antrenaţi şi folosiţi pe câmpul de luptă.

Înregistrarea video, realizată cu telefonul mobil, îl prezintă pe Ahmed legat la ochi şi doi bărbaţi mascaţi, îmbrăcaţi complet în negru şi înarmaţi. Ei l-au legat pe Ahmed de mâini şi l-au spânzurat de tavan, după care au început să-l bată. Băiatul avea doar 14 ani când a fost capturat şi torturat de gruparea Stat Islamic timp de două zile.

„Credeam că o să mor şi o să-mi părăsesc părinţii, fraţii, prietenii, rudele. Au început să mă biciuiască, să mă electrocuteze pentru a mărturisi. Le-am spus totul”, a declarat tânărul, care în prezent trăieşte în siguranţă în Turcia.

El a povestit că obişnuia să vândă pâine în oraşul sirian Raqqa, pentru a se putea întreţine. Doi bărbaţi pe care îi cunoştea i-au cerut la un moment dat să pună o geantă în apropierea unui loc unde se desfăşurau întruniri ale membrilor SI. De fapt, el a fost păcălit să amplaseze o bombă.

„Ei susţin că sunt credincioşi, dar de fapt sunt necredincioşi. Ei obişnuiau să fumeze. Susţin că aplică legile musulmanilor, dar nu o fac. Ei lovesc şi ucid oameni”, a afirmat băiatul, referindu-se la cei care l-au torturat. Ahmed a adăugat că a fost condamnat la moarte, dar călăului i s-a făcut milă de el şi l-a lăsat să scape.

„Rar se întâmplă să pot dormi. Când am venit în Turcia, aveam coşmaruri tot timpul. Am primit tratament”, a mai spus tânărul.

0 Comentarii

Shares