Dec 1, 2022, 16:48

Coreea de Nord are bomba cu hidrogen

hbomb1

Presa nord-coreeană, controlată de liderul de la Phenian, spune că armata a adăugat la arsenalul său nuclear bomba cu hidrogen, cunoscută ca bomba termonucleară.

Coreea de Nord este deja ‘un stat puternic dotat cu arma nucleară, care este gata să facă să explodeze o bombă A (atomică) și o bombă H (cu hidrogen) pentru a-și apăra suveranitatea într-un mod fiabil’, a declarat Kim Jong-Un, în cadrul unei inspecții recente la un sit militar.

Bomba cu hidrogen funcționează pe baza fuziunii, sau unirii unor elemente mai ușoare cu unele mai grele și provoacă o explozie mult mai puternică. Coreea de Nord a sugerat în trecut că dispune de arme foarte puternice, de mare capacitate.

„Este greu de crezut că Phenianul are bomba cu hidrogen. Cred totuşi că lucrează la ea, că e în curs de dezvoltare”, a declarat Lee Chun-geun, un expert de la Universitatea din Seul pentru agenţia Yonhap, citată de CNN.

Coreea de Nord a testat în trei rânduri bomba atomică, care folosește fisiunea nucleară, în 2006, 2009 și 2013. Aceste teste i-au atras Phenianului mai multe valuri de sancțiuni internaționale.

În septembrie, Institutul pentru Știință și Securitatea Națională, al cărui sediu se află la Washington, a avertizat în legătură cu o nouă facilitate în construcție la Yongbyon, principalul complex nuclear al ţării comuniste.

0 Comentarii

Shares