Dec 4, 2022, 16:22

Coreea de Nord se pregăteşte de război. SUA vor scut antirachetă în zonă, China se opune

kim jong un

Coreea de Nord a lansat luni mai multe rachete cu rază scurtă de acțiune în apele sale teritoriale din est, după ce vineri a efectuat două teste balistice cu rachete cu rază medie de acțiune.

Provocările şi activitatea militară vin în mijlocul avertismentelor şi sancţiunilor internaţionale, după ce Phenianul a efectuat 4 teste nucleare numai în acest an.

”Armata noastră urmărește îndeaproape situația și este în poziție defensivă de maximă vigilență”, se menționează într-un comunicat al Statului Major al armatei sud-coreene.

Consiliul de Securitate a condamnat ferm vineri ultimele tiruri de rachete nord-coreene, calificându-le o violare flagrantă a rezoluțiilor ONU. În ultimele săptămâni, regimul nord-coreean a amenințat cu lovituri nucleare Coreea de Sud și SUA, care efectuează în prezent exerciții militare comune la scară largă.

Cele 15 țări membre şi-au exprimat îngrijorarea, spunând aceste teste balistice amenință pacea și securitatea internațională. La 2 martie a fost adoptată de către Consiliul ONU rezoluția 2270 ce impune Phenianului sancțiuni fără precedent.

Washingtonul și Seulul au demarat discuții pentru desfășurarea în peninsulă a unui scut antirachetă THAAD (Terminal High Altitudine Area Defence System), pe care China nu îl doreşte atât de aproape de teritoriul său.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares