Dec 9, 2022, 06:56

Corina Creţu, scandal la Bruxelles: îşi pune angajaţii să îi facă piaţa şi să îi spele rufe şi pleacă în vacanţe exotice în timpul programului

sursa foto Politico.eu

Comisarul European Corina Creţu este subiectul unor dezvăluiri senzaţionale ale site-ului Politico, acesta demonstrând că românca a fost părăsită de 8 dintre cei 19 angajaţi ai staff-ului său în ultimele 12 luni din cauză că îi punea pe aceştia să îi facă piaţa şi să îi ducă rufele la spălătorie.

Totodată, Politico arată că Creţu este comisarul european cu cea mai mică rată de prezenţă la şedinţele Comisiei Europene şi că are cel mai lejer program oficial, în schimb folosind deplasările oficiale în interes personal. Este menţionată în acest sens o călătorie în Insula Reunion din Oceanul Indian, unde timp de 4 zile trebuia să participe la o reuniune internaţională, pe care a transformat-o într-o vacanţă de 10 zile cu soţul său, omul de afaceri Ovidiu Rogoz.

Politico mai citează relatări ale staff-ului Corinei Creţu, conform căruia aceasta nu lucrează decât două zile pe săptămână, având în schimb obiceiuri religioase, aprinzând lumânări în birou.

Corina Creţu acuză site-ul Politico de atac „fără precedent şi fără bază reală” şi susţine că angajaţii săi au plecat din echipă din cauză că nu au făcut faţă ritmului de lucru. 

„De dimineață primesc telefoane de la oamenii din echipa mea, șocați de atacul fără precedent și fără nici o bază reală, apărut în Politico.

Din respect pentru adevăr, pentru echipa mea și mă refer aici atât la cabinetul meu, cât și la colegii din DG Regio și, nu în ultimul rând, din respect față de cei care îmi urmăresc în mod constant activitatea, am decis să fac urmatoarele precizări:

Primul an de mandat s-a caracterizat printr-o agendă extrem de încărcată, cu foarte multe întâlniri și misiuni de lucru în statele membre. Spre exemplu: până în prezent, am vizitat 24 de țări, am avut întâlniri oficiale cu peste 40 de președinți regionali, am participat la peste 10 dezbateri în Parlamentul European, în cadrul Comisiilor de specialitate sau în sesiuni plenare, la Strasbourg și am participat la 6 reuniuni ale Consiliilor de Miniștri dedicate politicii de coeziune. Agenda mea publică reflectă această intensitate a angajamentelor.

Așa cum am promis la începutul acestui mandat, toate programele operaționale ale FEDR pentru 2014-2020 au fost adoptate. Pe parcursul acestui an, eu și echipa mea ne-am concentrat asupra acestui obiectiv și astăzi sunt mândră de ceea ce am realizat. Dispunem acum de pachete de investiții solide, axate pe performanță, pentru a ajuta regiunile și orașele să realizeze obiectivele UE în materie de creștere economică și creare de locuri de muncă.

Acest început bun mă face să sper că și anii ce vor urma vor fi cel putin la fel, dacă nu chiar mai buni, fiindcă aceste programe vor avea cu siguranță un impact substanțial în viaţa de zi cu zi a oamenilor.

Intenționez să mențin acest ritm și anul viitor pentru a asigura implementarea acestor programe, în teritoriu, cât mai repede.

Sunt mândră să am o echipă de profesionişti cu experienţe şi realizari remarcabile. Împreună, am reușit să avem rezultate deosebite în acest an. Schimbările de personal în cabinetele comisarilor nu sunt excepționale, în special în primul an de mandat, atunci când mulți realizează că ritmul de activitate este mult mai alert decât și-au imaginat atunci când au acceptat această provocare.

Doresc însă să vă sigur pe toți ca onestitatea și integritatea au stat la baza întregii mele activități, în ultimii 25 de ani și că nu voi abdica niciodata de la aceste principii”, a scris Creţu pe pagina sa de Facebook

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares