Dec 1, 2021, 11:35

Cotidianul britanic „The Independent” nu se mai tipăreşte, după 30 de ani

The-Independent-front-pag-001

Publicaţia britanică „The Independent” va renunţa la versiunea tipărită, inclusiv pentru ediţia specială de duminică, şi va trece exclusiv online, începând din luna martie.

Cotidianul The Independent a fost inaugurat în 1986, iar oligarhul rus Alexander Lebedev a preluat ziarul în 2010, când a cumpărat Independent News for Media pentru suma de 1 liră sterlină. În 2014, fiul lui, Evgheny, a declarat pentru BBC că „The Independent ar putea fi vândut dacă ar oferi cineva un preţ potrivit, dar nu mă implic activ în acţiunea de vânzare a publicaţiei”.

Editorul de la The Independent, Amol Rajan, a scris într-un mesaj pe Twitter că „nu exagerează atunci când spune că este extrem de mândru de cea mai dedicată, prolifică şi curajoasă echipă de pe Fleet Street.” ( n.r. zona în care se găseşte redacţia ziarului în Londra).

Stephen Glover, un co-fondator al The Independent, susţine însă că ziarul se vindea în atât de puţine exemplare, încât apariţia versiunii tipărite n-ar mai fi avut sens. În timp ce mai mulţi specialişti media britanici asigură că toate ziarele mari din Londra vor renunţa în curând la versiunea tipărită.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares