Dec 1, 2021, 11:55

Crăciunul 2015, unul dintre cele mai călduroase din istorie

US-HOLIDAY-CHRISTMAS

Acest Crăciun va rămâne unul dintre cele mai călduroase din istorie, termometrele indicând temperaturi-record în Europa, dar şi în America.

Joi s-au înregistrat 22,2 grade Celsius la New York, o temperatură care nu s-a mai măsurat într-o zi de 24 decembrie din 1871. În Virginia, portul Norfolk a înregistrat un alt record, de 28 de grade Celsius. Sudul SUA a fost afectat de o serie de tornade devastatoare alimentate de temperaturile deosebit de blânde pentru acest anotimp. Cel puțin 14 persoane au murit și alte zeci au fost rănite de o serie de tornade devastatoare care au măturat miercuri sudul SUA, potrivit autorităților și mass-media locale.

Temperaturi ridicate au fost şi în Canada, cu peste 21 de grade Celsius la Saint-Anicet, în Quebec.

La Londra, trecătorii au profitat de căldură şi s-au întins pe iarbă în parcuri. În Franța au fost minime cuprinse între 5 şi 10 grade Celsius şi maxime între 11 şi 15 grade în partea de nord sau de 14-19 grade în sud. Aceste temperaturi sunt în medie cu 8-10 grade mai mari decât mediile anuale.

În staţiunile montane din Germania şi Franţa, zăpada poate fi văzută doar pe mici porţiuni, astfel că pasionaţii de schi nu pot practica sportul preferat, din cauza temperaturilor de aproape 15 grade Celsius. Media înregistrată și la Roma sau Atena. Situația similiară chiar și la Moscova. . La începutul săptămânii, patinoarul artificial din Piaţa Roşie s-a închis, în timp ce cele 1.200 de patinoare naturale din capitala rusă nu au fost deschise deloc sezonul acesta.

Temperaturi fără precedent și în emisfera sudică. Cu o temperatură de 38 de grade Celsius înregistrată în ziua solstițiului marți la Rio de Janeiro, varadin Brazilia este una dintre cele mai călduroase din ultimii trei ani. Institutul Național de Meteorologie a precizat că temperaturile din vara anului 2016 vor fi mai mari din cauza El Nińo, un fenomen care încălzește apele Pacificului. Asta influențează și încălzirea vânturilor, care devenind mai fierbinți afectează nu doar America de Sud, ci și restul planetei.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares