Iun 7, 2023, 14:16

Crin Antonescu desființează strategiile politice ale Alinei Gorghiu

crin cu alinuta 2

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri seară că, dacă ar fi acum liderul liberalilor, nu ar face nicio alianță, motivând că ”uneori nu e nicio rușine să fii izolat într-un anumit peisaj politic, într-un anumit moment”.

„Nu, nu aș face. Aș putea să vă spun că uneori nu e nimic rău să nu ai de partea ta formațiuni precum UNPR sau ALDE, nemaipunând la socoteală PSD, care este desigur adversarul, și a nu mai vorbi de Mișcarea Populară. Că, uneori, PNL lasă impresia că ar dori să se afle în compania unora dintre aceștia și nu are abilitatea să reușească, asta eventual poate să fie altceva. Tocmai de aceea am spus că uneori nu e nicio rușine să fii izolat într-un anumit peisaj politic, într-un anumit moment”, a afirmat Antonescu, la România TV.

Referitor la propunerea PNL de a modifica legea privind felul în care sunt aleși primarii, el a spus că PNL a greșit „major” atunci când, cu câteva luni în urmă, „a acționat, a votat, s-a pronunțat” pentru alegeri locale într-un singur tur.

„Am spus de atunci că asta este o greșeală gravă și sigur că acest precedent face dificilă astăzi poziția PNL. De ce nu au dorit să susțină și alții care, cel puțin prin prisma alegerilor locale, ar fi fost avantajați, e greu să o spun. Dar probabil că li s-a oferit din cealaltă parte avantaje mai mari sau pe care le-au crezut mai mari. De exemplu, agățarea de o listă a unui partid mai puternic, cum ar fi PSD, poate menținerea domnului Tăriceanu în funcția de președinte la Senat, nu știu, sunt pur și simplu supoziții și nu doresc să le dezvolt”, a punctat Antonescu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă este un eșec faptul că PNL nu a reușit să-l convingă pe premierul Cioloș să inițieze un act normativ din partea Guvernului privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, Crin Antonescu a spus că Dacian Cioloș a procedat corect.

„Cred că domnul Cioloș a procedat corect și cred că PNL a procedat stângaci. Adică un prim-ministru, printr-o ordonanță de urgență, trebuia să fie soluția. De altfel nu înțeleg de ce această discuție nu s-a purtat într-o anumită intimitate. Adică de ce pur și simplu PNL nu a discutat nu la televizor, ci cu premierul Cioloș, propunându-i o astfel de soluție, pentru că atunci ar fi putut ști nu de la televizor că premierul nu este de acord și căutau o altă soluție”, a arătat Antonescu.

În opinia acestuia, „Guvernul este lipit de președintele Klaus Iohannis, dar PNL nu are de ce să fie lipit de imaginea Guvernului, chiar dacă a votat învestirea sa sau chiar dacă îl susține”. ”PNL, ca orice partid cu pretenții de partid mare, nu trebuie să se lipească de nimeni. Trebuie să aibă propria sa identitate, propria sa greutate, propria sa imagine”, a adăugat el.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares