Mar 28, 2023, 03:17

Crin Antonescu despre Gorghiu: „Nu sunt dezamăgit pentru că nu mi-am făcut iluzii”

crin cu alinuta 2

Crin Antonescu a declarat, într-un interviu acordat postului tv Antena 3, că nu este dezamăgit de actuala conducere a PNL şi de felul în care s-a poziţionat partidului, pentru că „nu şi-a făcut iluzii”

„Nu , nu sunt dezamăgit pentru că n-am fost amăgit. Pas des illusions, pas des desillusions!, a spus fostul preşedinte al liberalilor.

Acesta a arătat că retragerea sa din politică este totală şi se va produce la finalul mandatului de parlamentar, anul acesta şi că nu îi pare rău că nu mai este implicat la vârf în viaţa politică: „Am regretul , sau am regrete legate de lucruri pe care nu le-am făcut bine, sau pe care puteam să le fac mai bine. N-am niciun regret că nu mă mai aflu în primul plan al vieţii politice”

Liderul liberal a mai spus că în acest moment niciun partid nu se află în Opoziţie şi că mesajele PNL şi ale PSD sunt identice, dacă acestea ar fi ascultate fără a se vedea cine le rosteşte neputând fi identificat doctrinar emiţătorul.
„Nu cred că putem vorbi de opoziţie după cum nici de putere , în sens clasic nu putem vorbi. Nu putem vorbi de putere fără guvern, iar guvernul neavînd culoare politică, la rîndul lui nu poate să spună sau nu se poate spune despre el că deţine puterea politică. E o situaţie destul de atipică şi în opoziţie nu există nimeni, sigur, cu excepţia exhibiţiilor domnului Băsescu, dar care n-are minima credibilitate pentru a putea fi considerat opoziţie”

Antonescu a reluat teza conform căreia Dacian Cioloş va intra în PNL, dar este de părere că Preşedintele Iohannis nu a pregătit terenul pentru această mişcare, pentru că „nici nu e nevoie să pregătească cineva migălos terenul în PNL”

„Şi din această scurtă perioadă s-a văzut că dl. Cioloş nu este lipsit de instincte şi abilităţi politice. Şi deci, cred că e o posibilitate. Nu e neapărat vorba de negociere dar au fost nişte reacţii pe care le-am apreciat, schimbarea unor miniştri care chiar dacă primiseră un vot inept din partea majorităţii comisiei parlamentare au generat reacţii publice şi în consecinţă, Dacian Cioloş i-a schimbat. O anumită sensibilitate şi capacitate de reacţie la pulsul opiniei publice în diverse chestiuni. Astea sînt trăsături specifice unui om politic. Nu ştiu dacă dl Cioloş va face sau nu va face un asemenea pas. Eu am spus doar că există posibilitate pe care o văd foarte plauzibilă”, a declarat Crin Antonescu.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares