Mar 25, 2023, 23:20

Crin Antonescu: PSD şi PNL s-au înţeles să nu schimbe nimic la locale

crin cu alinuta 2

Crin Antonescu a declarat miercuri seara, la Realitatea TV, că nu intenționează să revină în PNL, menționând că „oricât ar fi de măgulitor” nu dorește să fie angajat în postura de „câine polițist sau câine de pază”

„Nu, nu mă întorc (în PNL — n.r.), eu nu am făcut lucrurile în politică niciodată cu jumătate de măsură. 25 de ani am dat ce am avut mai bun în mine, cât m-a dus capul, cât m-a dus sufletul, energia, rezistența, când am terminat, am terminat. Nu mă întorc. Doi, cred, pentru toți cei care simt nevoia prezenței mele, că există lucruri pe care dacă le socotesc serioase, le-am lăsat: atitudini, reacții, comportamente, cuvinte”, a precizat Antonescu.

El a adăugat că în momentul în care a luat niște decizii le-a luat repede, dar asta nu înseamnă că a luat niște decizii „pripite”.

„Nu au fost luate la nervi, la dezamăgire, la oboseală. Pur și simplu, în momentul campaniei pentru europarlamentare din 2014, de aceea am și făcut acel anunț, am subliniat miza care era acolo, asta s-a întâmplat, nu am reușit, am tras concluziile așa cum se trag în politică — că politica dacă ar fi să o comparăm cu un sport, e un sport foarte dur, cu reguli foarte dure, neiertătoare”, a spus Antonescu.

Campania de la alegerile locale a fost una a cărei soartă a fost determinată dinainte de înțelegerea dintre două partide mari „de a nu da șansă electoratului la schimbare și de a-și păstra primarii și unii și alții”, a spus Crin Antonescu.

„Dincolo de faptul că doresc ca România să aibă o forță politică serioasă, modernă, de dreapta, după gustul meu, dincolo de faptul că astăzi sunt foarte reținut în a face aprecieri despre ce nu a fost bine în această campanie, a fost o campanie a cărei soartă a fost determinată dinainte de înțelegerea dintre două partide mari, de a nu da șansă electoratului la schimbare și de a-și păstra primarii și unii și alții. PNL a intrat în această înțelegere din care sigur că PSD-ul a ieșit mai câștigat”, a precizat Antonescu, citat de Agerpres.

Cât privește alegerile parlamentare din toamnă, Antonescu a spus că va fi o campanie grea, iar PNL-ul probabil că va trebui să umble la „melodie”: „E o chestiune de compozitori și nu de soliști”.

În context, Antonescu a spus că politica, pentru el, e un capitol încheiat. „E un capitol din viața mea pe care l-am parcurs pe o durată cred rezonabilă — 25 de ani. Capitolul acesta s-a încheiat, ce am putut să fac am făcut, ce nu am putut nu am făcut, pentru mine personal vremea mea a trecut, nu mă întorc în politică. Nu am plecat din Parlament sau din partid pentru că asta ar fi folosit unor oameni care nu merită să folosească asta, iar în ce privește Parlamentul, voi încheia acest mandat și nu voi mai candida. Bineînțeles și viața mea va avea alte orizonturi decât politica”, a spus Antonescu.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares