Iun 4, 2023, 00:30

Cu câte zile înainte trebuie să-ți cumperi bilete de avion

bilete de avion

Citeam ieri într-o analiză făcută de Wizz Tours că românii au tendința să-și rezerve în ultimul moment călătoriile/ vacanțele, dar în același timp sunt ”călători inteligenți și caută cel mai bun raport hotel/ preț”. Cred că nu sunt singurul care a remarcat ușoara contradicție între cele două afirmații dar, probabil, ar trebui să fim deja obișnuiți cu stilul românesc de a face treburile numai pe jumătate bine :).

Lăsând gluma la o parte, alegerea momentului în care trebuie să ne rezervăm biletele de avion, pentru a plăti cel mai bun preț, a ajuns o adevărată știință prin alte părți ale lumii. Dincolo de unii factori pe care ar trebui să-i știe toată lumea- cum ar fi acela că prețul unui bilet de avion este influențat și de sezonalitatea unei destinații, adică dacă mergi în august la plajă în Spania, nu-ți cumpăra bilet de avion la sfârșitul lui iulie, când cererea este maximă- există o mulțime de alte criterii după care companiile aeriene modifică prețurile de la o zi la alta. După cum spuneam, asta e știință curată și cine are răbdare să înțeleagă poate încerca să citească acest articol.

CheapAir.com a făcut însă un lucru mai util. A analizat prețurile la peste 1,2 milioane de zboruri din Statele Unite care au avut loc în tot anul 2015, către cele mai populare 74 de destinații din toată lumea pentru a vedea exact care este cel mai bun moment să-ți rezervi biletul de avion. Cercetarea este valabilă așadar doar pentru zborurile dus/întors din și către America. Nu știu să existe o astfel de analiză elaborată și pentru plecările din Europa către alte locuri din lume, dar putem trage și noi câteva concluzii clare din demersul americanilor de la CheapAir.

Astfel, pentru destinații din America Centrală și de Sud, cel mai bun moment să-ți rezervi biletul de avion este cu…citește continuarea pe travelzoom.ro

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares