Mai 28, 2023, 03:37

Cu toate măsurile de securitate din aeroporturi, cum a fost posibilă deturnarea avionului EgyptAir?

sursa: fortune.com

Iată o întrebare care ar trebui să ne îngrijoreze, după ce astăzi un avion al companiei EgyptAir cu 81 de pasageri la bord a fost deturnat către aeroportul Larnaca din Cipru (detalii aici). Culmea este că teroristul putea avea și o centură cu explozibili asupra sa sau cel puțin așa au declarat unii dintre pasagerii zborului Alexandria- Cairo. Dar cum să fi urcat în avion o persoană înarmată sau, mai mult, cu explozibili asupra sa, când toți știm că există filtre și controale de securitate în toate aeroporturile din lume, fie ele și din Egipt?

Această deturnare a zborului MS 181 vine la puțin timp după un alt eveniment care a ridicat semne de întrebare referitoare la securitatea de pe aeroporturile din Egipt, scrie site-ul cnn.com. În octombrie, un avion rusesc ce venea din stațiunea Sharm el-Sheikh s-a prăbușit în peninsula Sinai, provocând moartea celor 224 de oameni aflați la bord. ISIS a revendicat atentatul și a anunțat că a reușit să amplaseze o bombă la bordul aeronavei, după ce a păcălit sistemul de securitate al aeroportului din Sharm el-Sheikh și a publicat chiar o fotografie a unei presupuse bombe. Fotografia arăta o cutie de suc și două componente, un detonator și un întrerupător, după cum au explicat experții. Imaginile au ridicat multe semne de întrebare, în condițiile în care cutia de suc este din metal și detectoarele de metale precum și aparatele cu raze X din orice aeroport ar fi trebuit să detecteze dispozitivele.

Chiar dacă nu reprezintă același lucru cu aruncarea în aer a unui avion, deturnarea zborului EgyptAir aruncă, la rândul său, o lumină proastă…citește continuarea pe travelzoom.ro

0 Comentarii

Shares