Iun 2, 2023, 01:12

Culmea anticorupţiei: Nicuşor Constantinescu îi scrie lui Klemm și-i cere să-l ajute

nicusor constantinescu

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, i-a trimis lui Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, o scrisoare deschisă, anunţă Ziua de Constanţa. Fostul baron îl numeşte pe Klemm „gardian al înfăptuirii Justiţiei” şi îi cere clemenţă.

Nicuşor Constantinescu se află pe lista politicienilor româi care au interdicţie pe teritoriul SUA, după cum a scris BreakingNews24. 

„Aflat într-o situaţie disperată şi supus abuzurilor repetate ale DNA şi ale anumitor instanţe, dl. Nicuşor Daniel Constantinescu se află într-o stare de sănătate precară şi nu beneficiază de asistenţa medicală de specialitate. Dincolo de administrarea actului de justiţie, tratamentul nedemn și brutal i-a afectat grav sănătatea, fiindu-i chiar pusă viața în pericol, pe parcursul anchetei“, se arată în scrisoare.

„Scrisoarea este adresată cu numai o zi înainte ca Judecătorii Curţii Constituţionale din România să se pronunţe asupra excepţiilor de neconstituţionalitate ridicate, inclusiv de către dl. Constantinescu, referitoare la incriminarea penală – şi nu administrativă, ca în restul ţărilor UE – a abuzului în serviciu. În acelaşi timp, presiunile la care este supusă Curtea Constituţională de către însuşi şefa DNA Laura Codruţa Kovesi demonstrează, nu numai în acest caz, încercarea disperată de a obține condamnări în orice condiții, încălcând brutal dreptul la apărare, punând inculpații în situații umilitoare și degradante și uzând de metode de anchetă și cercetare care le pun celor învinuiţi sănătatea și chiar viața în pericol“, se mai arată în documentul citat.

0 Comentarii

Shares