Ian 27, 2023, 23:28

Cum a ajuns mașina unui instalator din Texas, pe câmpul de luptă din Siria

colbert

Un instalator din Texas și-a dat în judecată dealerul auto după ce a descoperit în presă poze cu fosta sa mașină, în Siria. Bărbatul a început să primească amenințări cu moartea, a fost hărțuit și sunat în continuu de anonimi care îi spuneau că îi ajută pe jihadiștii de la ISIS. După ce a făcut cercetări a descoperit că mașina pe care o lăsase reprezentanței auto, la schimb cu una noua, a ajuns în Siria cu tot cu numele firmei sale și numărul de telefon inscripționate pe ușile Fordului său pick-up.

Mark Oberholtzer cere 1 milion de dolari despăgubiri după ce un angajat al dealerului auto l-a împiedicat să își scoată sincgur inscripția de pe mașină, promițând că se va ocupa el de asta. Asta de întâmpla în octombrie 2013. Autoturismul a fost vândut în primă fază în Turcia, și câteva luni mai târziu a luat drumul Siriei, potrivit probelor prezentate în instanță. Nu a mai durat mult și Fordul instalatorului, colantat cu numele firmei și numărul de telefon, apărea în videoclipurile de propagandă ale unei grupări islamiste siriene.

Mark și-a recunoscut mașina și în direct, la televizor, în cadrul uneia dintre cele mai urmărite emisiuni din Statele Unite, Colbert Report, cu logoul Mark-1 Plumbing intact.

Instalatorul texan susține că a fost hărțuit și amenințat cu moartea.

„După difuzarea acestor imagini, pe telefonul personal, cel de serviciu și cel al firmei am primit, până la sfârșitul zilei, pentru 1000 de telefoane din toată țara”, a spus instalatorul în instanță.

0 Comentarii

Shares