Iun 7, 2023, 18:09

Cum a fost executat Ludovic Orban în PNL în timp ce Alina Gorghiu a pus Opoziția la picioarele lui Dragnea

caruta pnl

Ordinul ca grupul de parlamentari ai fostului PDL să voteze luni pentru înlăturarea lui Ludovic Orban din funcția de lider al grupului PNL de la Camera Deputaților a venit de la Vasile Blaga, la rugămintea Alinei Gorghiu, au declarat pentru BreakingNews24 surse din conducerea PNL.

Înlăturarea lui Orban din fruntea deputaților liberali nu a fost singura măsură luată de conducerea partidului împotriva acestuia. Liderul liberal a fost tăiat și de pe lista invitaților la Școala de Vară a PNL care începe vineri la mare, după ce, înainte de mazilirea din funcție, fusese chemat. În plus, Alina Gorghiu, co-președintele PNL, a organizat o întâlnire informală între presa acreditată la partid și liberalii înscriși în competiția pentru candidaturile la primăriile din București. Ludovic Orban nu a fost informat în legătură cu această întâlnire, pentru a nu putea participa.

În timp ce aripa Gorghiu din PNL se luptă cu adversarii din partid, rolul de lider al Opoziției a fost cedat lui Liviu Dragnea, care, paradoxal, este și liderul partdelor aflate la guvernare.

După ce Dragnea a preluat în numele PSD relația privilegiată cu președintele Iohannis, victoria adoptării Codului Fiscal, joi acesta a anunțat și un plan de reformare a Parlamentului, invitând PNL la consultări pe această temă. Mai mult, Dragnea a spus că are acceptul Alinei Gorghiu pentru tema consultărilor, dar președintele PNL a fost lăsat în off-side, neputând ulterior decât să aprobe tot ce a propus șeful PSD.

Dragnea a spus că a convenit cu Alina Gorghiu să facă un plan pentru recredibilizarea Parlamentului, fiind vorba şi de Regulament, de un cod de conduită al parlamentarului, circuitul legislativ şi atitudinea parlamentarului. „Vreau să vă spun despre anunţul pe care l-am făcut acum câteva zile – un plan pentru recredibilizarea Parlamentaului. Am fost sunat de către Alina Gorghiu, care a spus că susţine acest demers, mi-a spus că şi PNL are un document aproape finalizat tot în acest sens şi am convenit împreună ca, la fel ca în cazul Codului fiscal, să încheiem un document în care Parlamentul României să fie recredibilizat. Cred că în maxim o lună şi puterea şi opoziţia vom prezenta un plan în care instituţia democraţiei să fie pusă la locul în care trebuie”, a spus Dragnea.

„Anunţ o discuţie pe care am avut-o cu Alina Gorghiu, este o invitaţie comună în care am convenit ca săptămâna viitoare să stabilim un grup de lucru care să ne prezinte într-un timp rezonabil un set de principii, de măsuri în care parlamentul să funcţioneze mai bine. Este vorba de Regulament, de un cod de conduită al parlamentarului, de circuitul legislativ şi atitudinea parlamentrarului. Este un proiect ambiţios”, a mai spus Dragnea.

Dacă asta nu era de ajuns, Victor Ponta a ținut și el să o ironizeze pe Alina Gorghiu. Întrebat dacă nu i se pare suspectă relația dintre Dragnea și Gorghiu, Ponta a râs: „Cât mai multă iubire cu doamna Gorghiu ne ajută. De 3 zile nu mi-a mai cerut demisia și nu știam ce a pățit. Cred că a convins-o Liviu”

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares