Mar 23, 2023, 03:01

Cum a încercat Gabriel Oprea să sugereze că polițistul mort se afla în coloana lui Iohannis

captura Realitatea TV

Ministerul condus de Gabriel Oprea a transmis presei, neoficial, imagini video de pe niște camere de supraveghere aflate pe Bulevardul Știrbei Vodă, din seara în care polițistul Bogdan Gigină a murit în misiune în coloana oficială a vicepremierului. Însă, clipul arată… coloana oficială a președintelui Klaus Iohannis, în spatele căreia se afla, într-adevăr, un polițist pe motocicletă. Care a și fost prezentat de anumite instituții media ca fiind Bogdan Gigină.

În acea seară, într-adevăr, cu câteva minute înainte de a trece pe Știrbei Vodă Gabriel Oprea, a trecut pe acolo și Klaus Iohannis, însă între cele două coloane nu se poate face confuzie, șeful statului având altă compnență decât cea cea a viceopremierului.

Intenția subalternilor lui Oprea, prin difuzarea acestor imagini, fără a pune la dispoziția presei și următoarele minute de înregistrare, care arată producerea tragediei, a fost aceea de a sugera că polițistul de pe motocicletă s-ar fi putut afla în garda Președintelui, și, în orice caz, că Iohannis are o coloană oficială mult mai mare și mai opulentă, deci Gabriel Oprea, prin comparație, este mult mai modest.

Asta deși, conform legii, Oprea nu are dreptul la niciun fel de coloană oficială, decât în cazuri de urgență.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares