Mar 25, 2023, 13:41

Cum a pus Udrea stăpânire pe internet. Blonda lui Băsescu monitoriza toată presa și plătea postacii din banii statului

udrea

Elena Udrea monitoriza tot ce apărea despre ea în presă și pe internet cu cinci softuri, potrivit referatului procurorilor din ¨Gala Bute¨. Dar, mai important, echipa ei posta, contracara și ataca, dezăvăluie Tolo.ro. Potrivit unui mesaj trimis de Cristi Călugăru, șeful postacilor Elenei Udrea, echipa sa de la PDL reușise să arunce în online în numai o lună a anului 2012, 260.000 de mesaje.

Postacii lucrau în două ture, potrivit datelor procurorilor:

  1. Intrau pe adresa de net http://89.36.133.136/news-ui/
  2. Se conectau cu user și parolă
  3. Dădeau căutare pe ”Udrea” sau ”Băsescu” sau ce li se indicase în ziua aceea
  4. Căutarea pe siteurile indexate le arăta unde s-a scris despre cei pe care trebuiau să-i apere. Intrau pe siteurile respective la comentarii
  5. Luau texte-ordine, create de șefi, cu <copypaste> și  le postau
  6. Aveau normă de 100 de mesaje pe zi.

În 2012 lucrau în medie 18 oameni ca postaci în sediul PDL București sau de acasă. Toți se aflau sub supravegherea blogeriței Luluța Mîșulescu, cea care este creditată și cu expresia de care e cea mai mândră „Latrina 3”.

Udrea a luat-o pe Luluța pe lîngă ea prin 2008, dar nu ca șefă a postacilor. În ianuarie 2012, cînd oamenii au ieșit în stradă Tîrgu Mureș și apoi în Piața Universității pentru susținerea lui Raed Arafat, pedeliștii din Capitală conduși de Udrea și-au dat seama că au nevoie de o organizare mai bună, se arată pe Tolo.ro. Potrivit dosarului ”Gala Bute” postacii, studenți apropiați PDL, erau plătiți cu mita întoarsă de firmele prietene ale Elenei Udrea, care luau lucrări de la MDRT și apoi, prin diverși loiali ai ministrului, întorceau sumele acolo unde era nevoie.

Procurorii suțin că Udrea avea mai multe softuri de monitorizare. Se generau rapoarte de 200 de pagini, obicei la care s-a renunțat la începutul lui 2012. La alegerile locale și parlamentare, s-a ajuns la un număr foarte mare de postaci angajați, iar până la prezidențialele din 2014 mesajele erau de o violență fără precedent.

Procurorii dau ca exemplu acest text, conceput de Luluța Mîșulescu, pe 4 martie 2012, pentru uzul postacilor. Textul începea astfel: ”Despre Oprescu- tovarășul Schmayer- adevarătul nume al lui Oprescu care dupa unele dezvăluiri, face parte din echipa KGB reactivată în Romania”. De atunci, textul a fost folosit de postaci la mii de articole care îl prezentatu pozitiv pe primarul Capitalei. Apoi, oamenii Elenei Udrea induceau și ideea că Oprescu era și homosexual. Astfel edilul devenea kgbist, evreu și homosexual, tridentul care ar fi trebuie să îl discrediteze pe Oprescu.

”Cînd a fost nebunia cu boala Lyme, creată de căpușe, Luluța a apărut într-o dimineață și ne-a zis că pe asta trebuie tocat Oprescu”. Astfel, au fost executate la comandă mii de comentarii despre faptul că oamenii se vor îmbolnăvi și vor muri, mușcați de căpușe, și că Oprescu nu face nimic.

Primarul Bucureștiului s-a trezit întrebat în conferință de presă de ce nu ia măsuri.

”Ne-am amuzat cînd am văzut că ăia de la PNL și-au făcut campanie mergînd prin parcuri îmbrăcați în combinezoane galbene și stropind cu insecticid împotriva căpușelor”, își amintește cineva din echipa de postaci.

Articol complet pe TOLO.RO

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares