Mar 30, 2023, 11:28

Cum ajută Trinidad şi Tobago PSD să folosească banii publici pentru a obţine voturi la alegerile de la anul

trinidad tobago

Noua legislaţie electorală plus păţania lui Liviu Dragnea după referendumul din 2012 fac ca partidelor să le fie din ce în ce mai greu să folosească banii publici în campaniile electorale. Găleţile şi pungile cu ulei cu siglă de partid au fost interzise, dar imaginaţia politicienilor se adaptează la noile condiţii.

Aşa se face că noul Hrebenciuc al PSD, Nicolae Bădălău, a făcut o lege care a primit raport de adoptare la Senat, prin care cu o zi înainte de alegerile parlamentare de la anul, primăriile  să poată organiza, pe bani publici, paranghelii pentru înveselirea şi atragerea electoratului.

Potrivit discuţiilor purtate la nivel guvernamental, ziua în care ar avea loc alegerile parlamentare din 2016 ar urma să fie 20 noiembrie. Legea lui Bădălău le-ar permite partidelor care au primari să obţină bunăvoinţa alegătorilor pe banii statului, organizând petreceri cu ocazia zilei bărbatului.

Iniţiatorul explică şi cum de a găsit exact ziua de 19 noiembrie pentru a fi declarată Ziua Bărbatului: „este un eveniment internaţional anual, inaugurat în 1999 în Trinidad şi Tobago. Evenimentele sale găsesc susţinere de la multe persoane şi grupuri în Australia, Caraibe, asia, Africa şi ONU”

Nicolae Bădălău susţine că principalul iniţiator al legii nu este el, ci o femeie, Rozalia Biro de la UDMR, şi că legea nu a fost făcută în vederea alegerilor, dar că, într-adevăr se poate interpreta în acest sens.

Întrebat de ce prin această lege li se posibilitatea primarilor să organizeze petreceri pe bani publici, Nicolae Bădălău a spus: „poate că este cam exagerată această prevedere, poate ar trebui să o eliminăm”

ziua barbatului lege

 

 

 

 

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares