Iun 6, 2023, 04:55

Cum arată interesul naţional: ANI îl spală pe Gabriel Oprea

foto DCnews

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că a clasat dosarul de verificare a verii lui Gabriel Oprea, pentru că nu a găsit nereguli.

„În data de 29.05.2015, Agenția Națională de Integritate  a comunicat viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, Raportul de evaluare în urma sesizării depusă de către o persoana fizică, la începutul acestui an.

Ca urmare a finalizării evaluării prinvindu-l pe ministrul afacerilor interne, nu a fost identificată o diferență în sensul prevederilor art. 18 din Legea 176/2010. Prin urmare, Agenția Națională de Integritate a decis clasarea lucrării respective.

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a fost reclamat la ANI de avocata Diana Monica Croitoru – Anghel, în numele unui client al acesteia”, se arată în comunicatul ANI.

Avocata a declarat pentru MEDIAFAX că a făcut trei sesizări la ANI pentru verificarea averii lui Gabriel Oprea, la cea din urmă primind răspuns în 18 februarie cu privire la faptul că vor fi demarate verificări.

În sesizare, s-a cerut verificarea tuturor declaraţiilor de avere ale lui Oprea din perioada 2004 – 2014..

În sesizările către ANI avocata reclamă mai multe nereguli precum faptul că Oprea nu şi-ar fi declarat venituri din drepturi de autor, ar fi cumulat pensie şi salariu, nu ar fi plătit taxe pentru mai multe imobile achiziţionate şi ar avea datorii la buget.

Ea a mai precizat că clientul în numele căruia a depus sesizările la ANI nu este în vreun proces cu Gabriel Oprea sau cu Ministerul de Interne, ci este o persoană care „are cunoştinţă de aceste abateri” şi, „ca orice bun cetăţean, a procedat la sesizarea” organelor abilitate.

Anghel a mai declarat pentru MEDIAFAX că nu au fost sesizate alte instituţii în afară de ANI privind abaterile reclamate de clientul său.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares