Iun 4, 2023, 00:06

Cum arată teroriștii de la Bruxelles. Doi s-au sinucis în atac, unul este căutat în Belgia

captura Twitter

O fotografie cu autorii prezumtivi ai atentatelor de marți dimineața de pe aeroportul internațional din Bruxelles, surprinsă de camerele de supraveghere cu puțin înaintea exploziilor, a fost difuzată de autoritățile belgiene, a relatat agenția Belga, preluată de AFP.

Belga a precizat că a avut ‘confirmarea Parchetului federal’ că ‘poate difuza imaginea’.

terorist 1Aceasta arată trei bărbați care împing cărucioare cu bagaje. Cei doi indivizi îmbrăcați în negru ar fi fost atentatorii kamikaze, iar cel de-al treilea, care purta o pălărie (foto) ar fi fugit, fiind în prezent căutat activ de poliție, a relatat postul RTBF în pagina electronică, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, surse de poliție citate de Belga au anunțat că operațiunile de căutare de arme și suspecți în incinta aeroportului au luat sfârșit în jurul orei locale 15.30. Experți criminaliști sunt prezenți la fața locului, în timp ce pompierii evaluează stabilitatea clădirii.

Poliția belgiană a găsit în timpul unei percheziții efectuate într-o locuință din Schaerbeek (suburbie a capitalei Bruxelles) un drapel al grupării Statul Islamic și un dispozitiv exploziv ce conține în plus substanțe chimice și cuie, transmit agențiile internaționale de presă.

Anunțul a fost făcut de procurorul general al Belgiei, Frédéric Van Leew, care a precizat că sunt în desfășurare și alte percheziții și interogatorii în cadrul anchetei ce privește atacurile teroriste care au avut loc în cursul dimineții la aeroportul Zaventem din Bruxelles și în stația de metrou Maelbeek. Atentatele, soldate cu cel puțin 34 de morți și 230 de răniți, au fost revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Procurorul general a confirmat că la aeroport au acționat trei teroriști, dintre care doi kamikaze, iar al treilea a reușit să fugă după ce a amplasat dispozitivul exploziv și în prezent este căutat intens.

Anterior, mass-media belgiană a difuzat și o fotografie cu cei trei. Fotografia a fost obținută de pe camerele de supraveghere și îi arată unul lângă altul împingând cărucioare pentru bagaje. Doi dintre ei, îmbrăcați în negru, poartă pe mâna stângă câte o mănușă. Conform unor surse, mănușile le-ar fi permis să ascundă declanșatorul unei bombe sau centuri explozive. Teroriștii introduc adesea și cuie în dispozitivele explozive, pentru a le amplifica efectul mortal.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares