Mar 28, 2023, 01:54

Cum au murit şefii PNL de ruşine şi cum a anunţat Predoiu cu lacrimi în glas că este candidatul numărul 4

rusinea pnl

După discuţii de dou ore cu Blaga, Gorghiu şi Quintus, Marian Munteanu a fost convins să se retragă din poziţia de candidat al PNL la Capitală, el refuzând în continuare să semneze declaraţia de integritate a SAR. După o introducere lungă în care a acuzat implicarea ONG-urilor plătite de agenturi străine şi laşitatea colegilor de la PNL care au refuzat să se afişeze alături de el în campanie, Munteanu a anunţat, în sfârşit, că renunţă la candidatură. 

„Am avut discuții în ultimele două zile cu liderii partidului, cu reprezentanți din sectoare, în încercarea de a găsi o formulă eficientă. Din păcate, a fost dificil să identificăm o formulă de unitate. Nu se pot câștiga lupte fără unitate, solidaritate și loialitate reciprocă. (…) În consecință, am consimțit în urma acestor discuții să-mi retrag candidatura, am acceptat această chestiune și sunt convins că PNL va găsi o soluție pentru a păstra unitatea acestei echipe, a organizației la București și pentru a oferi bucureștenilor un proiect bun, util și câștigător”, a spus Munteanu.

”Semnalele tot au venit, au fost unii care s-au demobilizat, alţii au dat credit anumitor alegaţii, au fost voci temătoare că nu ştiu ce se va întâmpla”, a explicat el, adăugând apoi că ”sunt unii care au venit cu o copiuţă”, ca pe vremea lui Ion Iliescu.

Munteanu a acuzat o campanie desfăşurată cu o agresivitate neobişnuită, un adevărat ”tsunami” pe care va continua să îl combată.”Tot ce s-a spus va fi demontat”, a susţinut el.

”Mi-aş fi dorit să pot sa vă prezint ideile care stau la baza programului meu de bună guvernare pentru Bucureşti, împrejurările au făcut să trebuiască să răspund la o mulţime de lucruri. Cele mai multe dintre ele lipsite de substanţă, dar asta este viaţa”, a precizat fostul lider al studenţilor.

Munteanu a subliniat că va rămâne un prieten al PNL. ”Conducerea partidului a făcut tot ce e omeneşte posibil”, a accentuat el, arătând că nu ia în considerare să candideze independent.

În timp ce el vorbea, pe ton din ce în ce mai ridicat, certându-se cu jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă, liderii PNL au fost în mod evident extrem de jenaţi, prefăcându-se în permanenţă că citec hârtii sau că studiază podeaua sediului central al partidului

Cel mai jenat a fost Cătălin Predoiu, care a fost de altfel şi forţat de colegi să fie candidatul cu numărul 4 al partidului. Predoiu a ridicat privirea din podele doar pentru a spun, cu vocea din ce în ce mai tremurată, că îşi asumă această candidatură şi a repetat de două ori că „este împăcat cu el însuşi”. 

cei 3

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares