Mai 28, 2023, 16:07

Cum „pedepsește” Putin Europa și Statele Unite? Distruge mii de tone de mâncare

mancare bun

Rusia distruge la ordinul țarului Putin produsele alimentare provenite din ţări care le-au impus sancţiuni. Iar televiziunile și site-urile Kremlinului sunt invitate să asiste și să promoveze grozăvia liderului rus. Astăzi a venit rândul caviarului. Nu mai puțin 4,5 tone de icre de pește de cea mai bună calitate au fost distruse, iar populația care trăiește în multe părți din Rusia în sărăcie, a avut șansa să vadă spectacolul la televizor.

Alte tone de mâncare au fost distruse ieri. Pe lângă miile de kilograme de salată olandeză sau cireșe italiene, s-au găsit și 2,4 tone de ardei din Ucraina. La fel s-a întâmplat și săptămâna trecută, când tone de brânzeturi occidentale au fost strivite sub şenilele excavatoarelor. Putin va proceda în acest fel cu legumele, fructele şi carnea aduse din ţări care sancţionează Rusia pentru implicarea sa în criza ucraineană. Până acum,  toate aceste produse erau trimise înapoi în ţările de origine. Doar că noua viziune a lui Vladimir Putin presupune eliminarea lor imediată, oriunde sunt găsite, fie la frontieră, fie în magazine.

Aproape 400.000 de mii de ruși au semnat o petiție prin care îl roagă pe președintele Putin să anuleze ordinul și să dea mâncarea celor nevoiași,  foștilor combatanți, persoanelor cu handicap, familiilor numeroase sau celor care au suferit din cauza dezastrelor naturale.

Această distrugere a hranei într-o țară istoric traumatizată de foamete și privațiuni în secolul al XX-lea a provocat un val de proteste în Rusia, potrivit AFP. Autoritățile de la Moscova, care acuză țări precum Belarus și Kazahstan că introduc pe teritoriul rus produse europene sub embargo încercând să le facă să treacă drept produse locale, speră ca distrugerile publice de alimente să fie suficiente pentru a-i descuraja.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares