Iun 8, 2023, 01:51

Cum poți fi înșelat în Europa. Ghidul escrocilor pe țări

Turiști în Franța

Fiecare țară are experții ei în escrocarea străinilor. Site-ul de travel Matador Network și compania de asigurări AIG au făcut o selecție cu opt metode prin care sunt înșelați frecvent turiștii care călătoresc prin Europa. Culmea, România nu este pe această listă. Nu știu de ce :) Dar să le luăm pe rând.

1. Perforarea anvelopelor de la mașini. Aceasta este o înșelătorie frecventă pe autostrăzile din Italia, în special între Napoli și Salerno. Escrocii reușesc cumva să-ți găurească cauciucurile mașinii, apoi te urmăresc până oprești. Jucând rolul bunului samaritean, șmecherii se oferă să te ajute în timp ce îți fură lucrurile din mașină. Cum eviți această înșelătorie? Păi, în primul rând, ar trebui să ți se pară suspect faptul că ți s-au spart cauciucurile exact între Napoli și Salerno. Apoi, ar fi bine să fii atent atunci când cineva se oferă să te ajute.

2. Petiții pentru cauze nereale. Metoda este răspândită în Franța, zice Matador Network. Astfel, când călătorești în Franța te poți trezi cu tineri, sau chiar copii, care pretind că sunt surzi, cu handicap sau reprezintă organizații caritabile recunoscute, care vin la tine și-ți cer să semnezi și să donezi bani pentru o cauză nobilă. Cum eviți să fii păcălit? Ignori pur și simplu astfel de solicitări (marile organizații de caritate nu trimit, de regulă, oameni care să abordeze turiștii pe stradă) și raportezi la poliție. Strângerea de bani în numele unei cauze false este infracțiune.

3. Taxe de intrare în țară false. Această metodă se practică în Spania. În apropierea graniței cu Gibraltarul…citește continuarea pe travelzoom.ro

0 Comentarii

Shares