Iun 8, 2023, 02:28

Cum vede un secretar de stat reforma în Educaţie: „Elevele să meargă cu pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții”.

sursa foto Glasul Hunedoarei

Declarații halucinante la Deva, făcute marţi de secretarul de stat în Ministerul Educației, Vasile Şalaru (ALDE), scrie Glasul Hunedoarei. Acesta a susținut că dorește să introducă în școli cursuri în care fetele să învețe să „meargă frumos”, „să știe să fie gazde bune” și „să învețe cum se servește ceaiul”. La sfârșitul conferinței de presă, oficialul a declarat că elevele ar trebui să se ghideze după următorul enunț: „Pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții”.

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat la Antena 3 că duupă aceste declaraţii, secretarul de stat şi-a dat demisia.

„Aceste ore de consiliere vizează < poate o să râdeți, poate nu > o integrare mai ușoară în societate, prin atitudine, prin ținută. Elevii noștri nu știu să calce pe stradă. Eu aș vrea să văd o elevă de clasa a XI-a sau a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, știind să fie o gazdă bună, și cred că este o latură a învățământului românesc, care a fost total neglijată, și care ar putea aduce aminte, sper să nu zâmbiți, de trecuta educație de pension”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educației, Vasile Şalaru. Întrebat fiind dacă nu ar fi mult mai util pentru elevi să învețe educație rutieră sau cursuri de prim-ajutor, răspunsul secretarului de stat în Ministerul Educației a fost: „Nimeni nu spune că aceste lucruri să nu se facă. La dirigenție, ele erau obligatorii. Se făceau și acestea. Eu am spus că pe lângă astea să se facă și altceva”.

„Sfaturi” pentru eleve

La sfârșitul conferinței de presă, ministrul secretar de stat a mai adăugat că fetele ar trebui să se ghideze după următorul enunț: „Pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții”. „Îmi cer scuze dacă nu m-am făcut înțeles, dar cred că un băiat, când are de braț o fată, <cel puțin, așa e la mine, în zona Moldovei>, nu cred că îl interesează dacă fata știe educație rutieră, ci dacă știe să meargă frumos, ca o doamnă. Într-un cuvânt, pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții!”, a spus secretarul de stat în Ministerul Educației, Vasile Şalaru. (sursa Glasul Hunedoarei)

0 Comentarii

Shares