Mar 28, 2023, 02:17

Cursele Air France, sub teroare

Două avioane ale companiei Air France, care efectuau curse din Statele Unite spre Franţa, au fost deviate în noaptea de marţi spre miercuri, din cauza unor ameninţări cu bombă, şi au aterizat în siguranţă pe aeroporturi din SUA şi Canada, relatează CNN.

Cursa Air France 65, care decolase din Los Angeles către Paris, a fost deviată spre Salt Lake City, în urma unei ameninţări cu bombă primite printr-un apel telefonic de la sol, a declarat un oficial guvernamental american.

Oficialul nu ştia dacă a fost arestată vreo persoană sau dacă a existat vreun pasager recalcitrant la bord., informează Mediafax

La scurt timp, cursa Air France 55, care decolase de la aeroportul internaţional Dulles din Washington către Charles de Gaulle din Paris, a fost deviată spre un aeroport din Halifax, în provincia canadiană Nova Scotia, tot din cauza unei ameninţări cu bombă, a precizat o sursă guvernamentală.

Sursa nu ştia dacă aceeaşi persoană a efectuat ambele ameninţări sau au fost autori diferiţi.

„Mai multe agenţii lucrează pentru a determina natura ameninţărilor, care au cauzat devierea avioanelor”, a declarat agentul special FBI Todd Palmer.

Niciun avion militar american nu a fost trimis pentru a escorta cele două aeronave vizate de ameninţări, a precizat purtătorul de cuvânt al Comandamentului de apărare aerospaţială nord-american (NORAD), Preston Schlachter.

Trevor Moran, un pasager al avionului care decolase din Los Angeles, a declarat că pilotul a venit şi a anunţat că aeronava va efectua o aterizare de urgenţă. „Toată lumea din avion aşteaptă în acest hol. Nimeni nu ştie ce se întâmplă”, a afirmat el.

Un alt pasager din acelaşi avion, Keith Rosso, a precizat că toate persoanele aflate la bord erau interogate de FBI.

În ceea ce priveşte cursa Air France 55, Poliţia călare canadiană a informat că avionul şi bagajele vor fi verificate în căutarea unor eventuali explozibili.

Ameninţările cu bombă vizând avioane cu destinaţia Paris intervin în urma atentatelor de vineri seara din capitala franceză, soldate cu cel puţin 129 de morţi, care au fost revendicate de gruparea teroristă Stat islamic.

Ioana Bojan, ioana.bojan@mediafax.ro

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares