Iul 6, 2022, 14:02

Dacian Cioloş merge cu Hollande la meciul Franţa – România

ciolos

Premierul Dacian Cioloş va participa vineri la meciul care deschide Campionatul European de Fotbal, Franţa-România, alături de preşedintele Franţei, Francois Hollande.

Cei doi vor pleca împreună către stadion, după o întâlnire bilaterală.

Cioloş se întâlneşte şi cu premierul francez, Manuel Valls. „La nivel bilateral, vizita marchează interesul părților română și franceză pentru un dialog aprofundat şi pentru trecerea Parteneriatului strategic bilateral într-o nouă etapă de dezvoltare, reflectată în noua Foaie de Parcurs, care va fi semnată de premierii Dacian Cioloș și Manuel Valls la 10 iunie. Ceremonia de semnare va avea loc la finalul unei întrevederi între cei doi înalți demnitari, în cadrul căreia vor fi discutate subiecte de pe agenda bilaterală, europeană și internațională. Premierul Cioloş va avea, de asemenea, o întrevedere cu preşedintele François Hollande şi vor asista împreună la meciul de deschidere a Campionatului European de Fotbal”, se arată ntr-un comunicat al Guvernului.

Acesta mai precizează că „în marja vizitei vor avea loc întrevederi ale premierului Dacian Cioloș cu studenți, profesori și membri ai conducerii Ecole Polytechnique și ai Academiei pentru Agricultură a Franței. Totodată, prim-ministrul va avea o întâlnire la sediul Ambasadei României cu cei doi copii orfani ai cuplului de români morți în atentatele de la Paris, din 13 noiembrie 2015, care vor fi însoțiți de tutorii lor legali.”

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares