Iun 4, 2023, 00:37

Dan Andronic, dus cu mandat la DNA

dan andronic

Dan Andronic, directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei, va fi dus cu mandat la DNA Braşov, după ce au fost făcute percheziţii la locuinţa sa şi la o casă de vacanţă, în dosarul privind retrocedări ilegale, în care este vizat şi omul de afaceri Remus Truică, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Sursele citate au declarat că Dan Andronic, pe numele căruia a fost emis un mandat de aducere, va fi dus la DNA Braşov, pentru a fi audiat în dosarul privind fapte de corupţie legate de retrocedarea unor terenuri, în care miercuri au fost făcute percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Dan Andronic este asociatul majoritar al societăţii Editura Evenimentul şi Capital, care editeaza publicaţiile Evenimentul Zilei şi Capital, şi directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei.

În acelaşi dosar, procurorii DNA Braşov au făcut percheziţii la casa omului de afaceri Remus Truică, de unde au fost ridicate mai multe documente. La finalul percheziţiilor, Remus Truică, pe numele căruia a fost emis un mandat de aducere, a fost luat de anchetatori şi urmează să fie dus la DNA Braşov pentru a da declaraţii.

La DNA Braşov au fost aduşi, tot cu mandat, în acelaşi dosar, fostul consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, Marius Marcovici, şi omul de afaceri Claudiu Liviu Mateescu.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares