Iun 6, 2023, 06:00

Dan Mihalache amenință că va publica e-mail-urile primite de la Ponta pe tema măririi salariilor demnitarilor

foto presidency.ro

Șeful Administrației Prezidențiale, Dan Mihalache, amenință că va face publice e -mail-urile pe care premierul Victor Ponta i le-a trimis pe tema majorării salariilor demnitarilor, pentru a se vedea că ideea a aparținut Guvernului, nu Președinției. „Tema majorării este una veche, una la care dl Ponta a subscris și a inițiat-o, n-aș vrea să mă pun în situația penibilă să fac publice e-mail-urile pe care premierul mi le-a dat personal cu grilele de salarizare ale demnitarilor”, a spus Mihalache sâmbătă seara la Antena 3. 

„Informarea a venit din partea Guvernului României condus de Victor Ponta. A discutat şi cu preşedintele Româniia, şi cu mine această temă”, a precizat Dan Mihalache. „Era discuția de a începe majorarea salariilor demnitarilor bazat pe argumente solide. A venit solicitarea din partea Guvernului, era o informare, o consultare, Președinția României nu are dreptul de legiferare”, a precizat șeful Adminsitrației Prezidențiale, subliniind că discuțiile sunt vechi de câteva luni.

„Mai nou, Victor Ponta, după operaţia de genunchi din Turcia, confundă termenii. Eu am fost întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis a cerut adoptarea ordonanţei şi am spus că nu. Incorectă mi se pare conduita de acum a lui Victor Ponta care neagă că această idee a pornit de la el. Nu-mi place ipocrizia şi minciuna. Eu cred că preşedintele a fost constant în susţinerea punctului său de vedere”, a spus Dan Mihalache.

 

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares