Mar 28, 2023, 02:49

Dan Mihalache despre faptul că CSAT nu a găsit ofiţeri acoperiţi în Justiţie: „Am dubii”

mihalache si iohannis

Dan Mihalache, şeful Cancelariei Prezidenţiale, a declarat marţi, că „are dubii” în privinţa procedurii de verificare de către CSAT a magistraţilor pentru a vedea dacă există printre ei ofiţeri acoperiţi ai serviciilor secrete.

Mihalache a arătat că CSAT a trimis către SRI, SIE, DGIPI şi DGIA cereri de verificare pe baza declaraţiilor pe proprie răspundere depuse de către magistraţi la numirea în funcţie, şi serviciile respective au comunicat că nu există nicio neregulă. Este vorba, potrivit lui Dan Mihalache, despre 23 000 de magistraţi.

„Nu văd aici rolul CSAT şi într-o zi această prevedere ar trebui regândită, CSAT nu are instrumente la dispoziţie să verifice 23 000 de magistraţi. El poate să ia declaraţiile pe proprie raspundere, le trimite celor patru servicii de informaţii şi ele răspund. Nu există capacităţi proprii ale CSAT de a umbla după ofiţeri acoperiţi”, a declarat Dan Mihalache.

„Eu am dubii asupra acestor proceduri, dar ăsta a fost răspunsul instituţiilor statului”, a precizat şeful Administraţiei Prezidenţiale.

CSAT a comunicat luni faptul că, potrivit comunicărilor primite de la serviciile de informaţii, nu există ofiţeri acoperiţi în rândul magistraţilor.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares