Mai 30, 2023, 23:52

Dan Mihalache: Nu facem nicio înțelegere cu Victor Ponta

ponta si mihalache

 

Șeful Administrației Prezidențiale, Dan Mihalache, a declarat la Antena 3 că Președintele Klaus Iohannis nu intenționează să facă nicio înțelegere cu Victor Ponta în privința demisiei acestuia. Întrebat dacă Iohannis ar accepta să semneze un acord prin care să se angajeze că va nominaliza un premier din actuala Coaliție în cazul în care Victor Ponta ar fi de acord să demisioneze, Dan Mihalache a spus că nu există prevăzută în Constituție o astfel de procedură.

„Ce asigurări să îi dăm? Noi nu facem pacte de coabitare, scrie în Constituție care e procedura”, a spus Mihalache, explicând că în cazul în care va exista o coaliție majoritară în parlament, se va proceda așa cum scrie în Constituție. „Victor Ponta a semnat și celebrul pact de coabitare, ce să mai vorbim? Cineva era disperat la momentul acela că Bpăsescu nu îl pune prim-ministru și a semnat actul acela”, a spus spus șeful Administrației Prezidențiale. Acesta a arătat că „Președintele României, pentru că este sănătos la cap, nu reacționează la ironii din acestea foarte ieftine de cartier ale domnului Ponta, menite să nască tensiuni”, referindu-se la atacurile lui Ponta din ultima preioadă. Explicând că teza conform căreia Iohannis ar fi în slujba unor interese străine „nu a prins nici în campania electorală și nu va prinde nici acum”, Mihalache l-a sfătuit pe Victor Ponta să renunțe la actualii consultanți politici, care „încet, încet, îl vor aduce la sapă de lemn”.

„Nu are cum exista o relație între Președinte și domnul Ponta atîta vreme cît domnul Ponta a fugit. Domnul Ponta nu mai primește telefoane, nu mai discută probleme. E un comportament cel puțin bizar”, a spus Dan Mihalache.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares