Feb 7, 2023, 16:00

Dan Mihalache sugerează că un serviciu secret încearcă să îl discrediteze ca fiind prieten al Rusiei

mihalake

Șeful Administrației Prezidențiale, Dan Mihalache, sugerează, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că un serviciu de informații încearcă să îl prezinte drept prieten și avocat al Rusiei, după ce în două ziare centrale au apărut articole care susțineau că el ar fi pledat la Washington pentru interesele lui Putin.

„Cel puțin două titluri din „Adevărul” și „Evenimentul Zilei” de astăzi conțin o minciună: „Dan Mihalache a pledat pentru o abordare mai flexibilă a presiunilor Rusiei asupra NATO și Mării Negre.” La Washington, la dezbaterea organizată de German Marshall Fund, am spus, dimpotrivă, cu totul altceva : anume că nu putem merge în raporturile cu Federația Rusă spre „business as usual” și ca nu putem lăsa nesanctionate încălcările legislației internaționale.
Nu aș vrea să cred că am dreptate atunci când intuiesc de unde vin asemenea dezinformări. Pentru cei care vor să știe ce am spus, nu ceea ce au sugerat inspiratorii celor două articole , le sugerez linkul de mai jos.”

Pe pagina German Marshall Fund, Dan Mihalache este citat spunând că după agresiunea Rusiei în Ucraina, UE și NATO nu pot să trateze Rusia într-o cheie neutră. „Nu putem să lăsăm neluate în seamă violările majore ale legilor internaționale”, a spus Mihalache la Washington.

În apărarea lui Dan Mihalache a sărit Mircea Geoană, prezent și el la conferința German Marshall Fund în Washington.

„Constat ca dezinformările în jurul prezenței românești la Washington continuă. Am participat, împreună cu Dan Mihalache și George Maior, la conferința GMF dedicată României și problematicii regionale de securitate. A fost o dezbatere într-un mediu influent, ce a contribuit la prezentarea unei poziții coerente și articulate a intereselor românești în regiune, inclusiv a condamnării neechivoce a agresiunii inacceptabile a Rusiei asupra vecinilor săi și a necesității prezentării unui front occidental comun în fața acestei amenințări. Mai jos, câteva elemente ale conferinței.”, a declarat Mircea Geoană.

Nu este pentru prima dată când Mihalache sugerează o implicare ocultă în atacurile la adresa sa. La momentul publicării într-unul din ziarele patronate de miliardarul Cristian Burci a fotografiilor în care Mihalache era prezentat dormind în așteptarea unei întâlniri oficiale în Serbia, s-a insinuat că acele fotografii nu puteau să fie făcute decât de personalul ambasadei, niciunul dintre membrii delegației Președinției neasumându-și demersul.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares