Mar 23, 2023, 03:22

Dan Şova primeşte din nou păsuire în Senat

dosarul lui Dan Sova, pe masa comisiei juridice

Dan Şova va merge marţi la Comisia Juridică a Senatului pt a citi cele 3000 de pagini ale dosarului trimis de DNA cu cerere de încuviinţare a reţinerii şi arestării. Comisia va încerca să dea marţi un vot pe cererile DNA, însă votul la plen va avea loc de-abia săptămâna viitoare.

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că timpul de studiere a dosarului de 7 volume este prea mic şi că procedura cerută de PNL nu este fezabilă. Liberalul Cătălin Boboc, preşedintele comisiei juridice a Senatului, declarase că a solicitat în Biroul Permanent al Senatului să se aplice procedura rapidă pentru Dan Şova, ceea ce ar fi însemnat că votul în plen să aibă loc chiar marţi sau miercuri.

Colegii de Copaliţie ai lui Şova nu au fost însă de acord, pe motiv că nu poate avea loc şedinţa de plen, deoarece miercuri ar putea să nu se întrunească cvorum, fiind ziua în care senatorii pleacă în teritoriu, în aşteptarea zilelor libere de week-end. În cele din urmă, pentru siguranţă, s-a decis la marţi şi miercuri să nu mai aibă loc nicio şedinţă de plen, ci doar şedinţe de comisii.

PSD, în schimb, susţine că PNL nu a cerut nicio procedură rapidă pentru ridicarea imunităţii lui Şova. Liderul grupului PSD din Senat, Mihai Fifor, susţine că în cadrul Biroului Permanent nu s-a făcut o astfel de propunere.   

„A fost o singură propunere, cea a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tă riceanu, aceea de a urma calea legală si regulamentara, in sensul trimiterii dosarului senatorului Dan Sova la Comisia juridica, ce il va analiza maine, urmand ca in prima zi de lucru a Senatului, si anume miercuri 2 noiembrie, sa fie programat acest punct pe Ordinea de zi si in plenul Senatului, avand in vedere ca luni si marti sunt zile libere (Sfantul Andrei si 1 Decembrie – Ziua Nationala). Nu inteleg de ce liberalii persista in lipsa de fair-play si transmit mesaje mincinoase, in ideea de a se creea sentimental ca ei sunt cei care sprijina infaptuirea actului de justitie iar noi nu. Nimic mai fals! Am in sprijinul declaratiei si stenograma sedintei vizate, care poate fi consultata de presa”, a declarat Mihai Fifor. 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares