Dec 8, 2022, 19:17

Cum a ajuns Iohannis cel mai bun prieten al lui Victor Ponta

Adriana Dutulescu

Coincidența face ca într-o singură zi, azi, după 10 luni de prietenie și toleranță din partea presei, Iohannis să primească două lovituri în plex. Două. Hm, ce ciudat.

Cei doi oameni de încredere ai săi, mâna sa dreaptă și mâna sa stângă, Dan Mihalache și Eduard Hellvig, au fost țintele a două atacuri simultane. Mihalache a fost înfățișat dormind în timpul unei vizite oficiale în Serbia, în fotografii publicate în ziarele fostului aliat al lui Iohannis, Cristian Burci, iar Hellvig a fost lovit „cu manta” cum se zice în politică, de un articol publicat pe un site cu mare credibilitate, care vorbește despre un contract de 10 000 de euro negociat între Elena Udrea și purtătorul de cuvânt al directorului SRI, Eduard Hellvig.

Coincidențe în politică nu prea există, iar cea de azi chiar bate la ochi.

Pentru că arată foarte tare a pisică arătată lui Iohannis de cineva. De exemplu, ar putea să fie, dacă am crede în teoria conspirației, o pisică arătată de gruparea care se află acum la putere în PSD, aliniată în spatele lui Liviu Dragnea. Celebrul Grup de la Cluj, coloana a Va, cum a denumit-o demult, acum 10 ani, Ion Iliescu, n-a murit, s-a repoziționat și tremură de nerăbdare să pună mâna pe putere. Respectiv să îl dea afară pe Ponta din Palatul Victoria și să instaleze un premier nou, al grupării. Cum ar fi, de exemplu, Vasile Dâncu. Care, de ce nu, să încălzească scaunul pentru George Maior, care nu este deloc fericit, se pare, că a fost exilat peste mări și țări, când el își dorește să servească patria în calitatea sa de mare vizionar, din funcția de prim-ministru.

Doar că Iohannis, încăpățânat cum i s-a dus buhul, se face că nu aude invitațiile repetate pe care le-a lansat Liviu Dragnea pentru a negocia scoaterea lui Victor Ponta din Palatul Victoria.

Iohannis nu are niciun interes ca Victor Ponta să fie schimbat din funcție, pentru că, pe de o parte, și-a dat cuvântul în public că îl va pune premier pe Cătălin Predoiu, ori, în condițiile în care PNL este mai șovăielnic decât o piftie, nu are cum să îi aducă pe liberali la guvernare înainte de alegeri, și pe de altă parte pentru că dacă ar ceda acum guvernarea unui tandem PSD-UNPR, mai puternic pe zi ce trece, ar deveni prizonier între pereții de la Cotroceni, fără mari șanse de evadare.

Cine ar fi crezut că Iohannis și Ponta vor ajunge la un moment dat să aibă același obiectiv politic – păstrarea celui de-al doilea la Palatul Victoria până la alegerile din 2016?

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares