Ian 27, 2023, 10:13

De ce i-au pus americanii lui Zgonea fundă roşie? MRU a refuzat invitaţia la Deveselu

Zgonea a primit o funda rosie

Câteva absenţe notabile la inaugurarea scutului de la Deveselu: Ponta şi Tăriceanu, personaje neagreate de Departamentul de Stat al SUA, care de altfel şi-au şi exprimat public frustrarea legată de neparticiparea la eveniment, dar şi directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu. Acesta a fost invitat, dar scaunul pregătit pentru el a rămas gol (vezi foto)

scaun MRU

În schimb a fost la ceremonie Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a cărui preyenţă a fost marcată de organizatori printr-o fundă roşie lipită de scaun (vezi foto)

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că inaugurarea oficială a sistemului defensiv Aegis Shore din baza de la Deveselu este un eveniment major, care marchează contribuția activă a României la acțiunile NATO, dar a precizat că și-a anulat participarea la acest eveniment din cauza faptului că organizarea lui „desconsideră flagrant poziția Senatului în ordinea constituțională a României”.

„Inaugurarea oficială a sistemului defensiv Aegis Shore Romania din baza de la Deveselu este un eveniment major, care marchează fără echivoc contribuția activă a României la strategia și acțiunile concrete ale NATO, cât și contribuția loială a țării noastre la Parteneriatul Strategic cu SUA. În aceste condiții, am considerat necesar ca Senatul României să fie reprezentat la acest eveniment la cel mai înalt nivel și, ca urmare, am onorat invitația primită de la organizatorii americani, care au colaborat în elaborarea programului cu MApN. Constatând că organizarea și programul evenimentelor realizate de Guvern și Ambasada SUA desconsideră flagrant poziția Senatului, în ordinea constituțională a României, cât și rolul Parlamentului în elaborarea și legiferarea politicii externe și de apărare, am luat hotărârea, cu părere de rău, să-mi anulez participarea la festivitățile de astăzi”, a susținut Tăriceanu, potrivit unui comunicat transmis presei.

Victor Ponta şi-a exprimat pe Facebook supărarea legată de faoptul că nu a fost invitat la Deveselu.

„Este prima dată când nu e cazul să îl mai iert pe Dacian Cioloș, pentru că în acest caz mitocănia este prea evidentă (și credeam că nu îl caracterizează)!

Având în vedere faptul că el personal și Guvernul său nu au absolut niciun merit legat de proiectul de la Deveselu, dar și faptul că aliații NATO și cei americani știu foarte bine cu cine au luat decizii și cu cine au lucrat din 2011 până acum, era absolut normal să invite la momentul de inaugurare pe cei care chiar au o contribuție la asta!

Și sper că Dl. Cioloș nu suferă de boala numită „Iohannită” – adică să îți asumi ce fac alții doar pentru că tu ești total incapabil să faci ceva!

Dacă pe Băsescu, pe Gabi Oprea și pe mine nu îi dă voie Iohannis să ne invite (după ce a fost prins că a furat o casă nici eu nu vreau să mă afișez cu el că mă compromit) cel puțin pe Mircea Dușa, Titus Corlățean și Bogdan Aurescu era de bun simț să îi văd la ceremonie!”, a scris Ponta. Bogdan Aurescu a participat totuşi la eveniment.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares