Mar 25, 2023, 01:21

De ce Ioan Rus este încă ministru şi Liviu Dragnea conduce Ministerul Dezvoltării

DRAGNEA (1)

România este nu numai ţara care are doi premieri – unul suspendat şi unul interimar – ci şi ţara cu doi miniştri demisionari care conduc încă ministerele din care oficial au plecat.

Ioan Rus este încă şef la Transporturi, de unde, declarativ, şi-a dat demisia în urmă cu două săptămâni, după scandalul izbucnit din cauza declaraţiilor sale despre Diaspora. Surse din Administraţia Prezidenţială au declarat pentru BreakingNews24 că Preşedintele Iohannis nu a semnat decretul de numire a senatorului PSD Mihai Fifor în funcţia de ministru al Transporturilor şi că nu se grăbeşte să facă acest lucru. Guvernul a trimis la Preşedinţie propunerea pentru desemnarea lui Fifor în funcţia de ministru încă de vineri, însă, până când decretul nu va fi semnat, la fel ca decretul de eliberare din funcţie a lui Ioan Rus, acesta din urmă rămâne pe post.

Şi Liviu Dragnea a arătat astăzi că este de facto ministru al DEzvoltării în continuare. Dragnea a ţinut să participe personal la Bruxelles, la semnarea de către Comisarul European Corina Creţu şi ministrul de iure de la Dezvoltare, Sevil Shhaideh, a unui acord pentru un nou program operaţional regional prin care România va avea acces la 8 miliarde de euro fonduri europene. Dragnea de altfel participă, chiar şi după demisie, la şedinţele pregătitoare pentru şedinţele de guvern, unde se stabileşte ce acte normative sunt incluse pe agenda Executivului.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares