Feb 3, 2023, 08:48

De ce se cer imigranţi în Noua Zeelandă: Localnicii sunt prea drogaţi ca să muncească

noua zeelanda
 Premierul Noii Zeelande, Bill English, a declarat luni că ţara sa trebuie să se bazeze pe muncitori imigranţi, deoarece mulţi localnici nu pot trece testul anti-drog la angajare, relatează DPA.
   English a făcut aceste comentarii răspunzând întrebărilor jurnaliştilor despre numărul tot mai mare de imigranţi din Noua Zeelandă.
   În ultimele 12 luni până la data de 31 ianuarie, 71.300 de imigranţi au intrat în Noua Zeelandă, conform unui raport al Biroului de Statistică făcut public luni.
    Într-o conferinţă de presă, English a fost întrebat care sunt motivele pentru care cei 140.000 de neozeelandezi şomeri nu au putut acoperi nevoile de muncitori calificaţi din această ţară cu 4,8 milioane de locuitori.
   ‘Unul dintre obstacolele din prezent este pur şi simplu testul anti-drog’, a spus premierul. ‘Conform regulilor privind siguranţa la locul de muncă, nu poţi avea angajaţi sub influenţa drogurilor, iar mulţi dintre tineri nu pot trece acest test’, a adăugat el.
   Un studiu apărut în 2012 în publicaţia medicală The Lancet arăta că printre australieni şi neozeelandezi se înregistrează cel mai mare procent de consumatori de cannabis şi metamfetamină din lume.
   English a mai declarat în aceeaşi conferinţă de presă că nivelul record al imigraţiei nu este o problemă pentru Noua Zeelandă.
   ‘Asta înseamnă să ai o economie în creştere, în care există încredere şi care merge într-o anumită direcţie, iar guvernul se concentrează pe sprijinirea acestei creşteri, nu pe subminarea ei’, a afirmat el, citat de Agerpres.
   Pe de altă parte, principala formaţiune politică de opoziţie, Partidul Laburist, a spus că această creştere a numărului de imigranţi înrăutăţeşte criza locuinţelor, în special în Auckland, cel mai mare oraş, care găzduieşte o treime din populaţie, potrivit Xinhua.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares