Mar 28, 2023, 03:03

De pe un jilţ aurit, Erdogan spune că nu are aur la toaletă

erdogan aurit

Liderul Partidului Republican al Poporului (CHP, social-democrat, în opoziţie) Kemal Kilicdaroglu l-a acuzat pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan că iroseşte banii contribuabililor pentru a decora baia palatului prezidenţial, între altele, cu vase de toaletă de aur, relatează Euronews, citat de Mediafax.

Erdogan i-a răspuns, cu o săptămână înainte de alegerile parlamentare de la 7 iunie, că-l va da în judecată.

Într-un interviu pe care l-a acordat postului de televiziune de stat TRT, într-o sală a palatului decorată cu diverse piese de mobilier aurite, preşedintele turc l-a „provocat” pe liderul partidului de opoziţie să vină în vizită la palat.

„Îl invit frumos să vină să facă un tur. Mă întreb dacă va găsi vreun asemenea scaun de toaletă de aur în aceste săli de toaletă. Dacă-l găseşte, îmi voi da demisia din funcţia de preşedinte. Dacă nu găseşte, el va demisiona din partidul său?”, a spus Erdogan.

Palatul cu 1.150 de săli al lui Erdogan, care ar fi costat peste 500 de milioane de euro, este o sursă de critici dure din partea opoziţiei, care susţine că a fost construit pe un teren protejat.

Erdogan intenţiona în noiembrie să extindă deja, cu o reşedinţă cu 250 de camere, controversatul şi fastuosul „Palat Alb” („Aksaray” în turcă), comparat de opoziţie cu palatul lui Ceauşescu.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares