Sep 30, 2022, 22:30

Decât Dragnea.

dragnea bun

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, după ședința CEX al PSD, că, „din păcate”, a ajuns singurul candidat la şefia PSD, deşi el şi-ar fi dorit să existe competiţie, însă acest lucru nu s-a întâmplat având în vedere că doar el şi Victor Ponta au votat în favoarea derogărilor necesare pentru alte candidaturi.

În 11 octombrie Liviu Dragnea va fi unicul candidat pe care îl vor vota cei 530.845 de membrii ai PSD, numărați special pentru această ocazie

„Se solicita modificarea Regulamentului. N-au fost de acord. Eu şi Victor Ponta, Dumitru Buzatu nefiind prezent, în continuare am votat împotriva Regulamentului, ne-am menţinut punctul de vedere, în schimb votul a decis că cele două candidaturi nu sunt acceptate. (…) Mi-aş fi dorit o competiţie, niciodată nu am candidat singur la o funcţie, cred că ar fi fost mai bine”, a spus Dragnea, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că, în actualele condiţii, a ajuns, „din păcate”, unicul candidat. „În rest, toţi colegii n-au vrut să renunţe la criteriile stabilite”, a spus liderul PSD, în privinţa respingerii derogărilor pentru Şerban Nicolae şi Daniel Savu.

Întrebat dacă este greu ca în PSD un alt lider, în afară de el, să obţină susţinerea mai multor filiale, Dragnea a spus că problema stă în faptul că acei social-democraţi care ar putea avea susţinere nu s-au înscris în cursă. „Sunt mulţi colegi de partid care ar fi putut să obţină susţinerea mai multor organizaţii, nu doar 4 sau 5. Nu pot să ştiu de ce nu s-a mai înscris cineva, dar mi-aş fi dorit să fie o competiţie”, a precizat Dragnea, adăugând că „îi pare rău” că s-a ajuns în această situaţie.

Senatorii Şerban Nicolae şi Daniel Savu au venit, miercuri, la şedinţa CExN al PSD, unde s-a discutat despre validarea candidaturilor la alegerile interne din partid, Şerban Nicolae afirmând că speră ca liderii partidului să aprobe cele două dosare incomplete pentru a putea candida.

Şerban Nicolae, după CExN: Mi-a rămas un gust amar, chiar şi Dragnea părea să vrea competitori

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, miercuri, după respingerea candidaturii sale la şefia partidului cu dosarul incomplet, că decizia colegilor i-a lăsat „un gust amar”, în condiţiile în care chiar şi Liviu Dragnea părea să vrea „competiţie” în cursă.Şerban Nicolae a spus că va respecta „categoric” decizia partidului.

„Cine crede că, după 25 de ani, aş face brusc un gest împotriva partidului se înşeală. E adevărat că mi-a rămas un gust amar pentru că rămân la părerea că erau lucruri de discutat şi analizat. Chiar domnul Dragnea mi-a făcut impresia că ar fi vrut să existe competiţie, că ar fi vrut să existe mai mulţi competitori. N-a reuşit să fie suficient de convingător. Din acest punct de vedere, suntem în aceeaşi situaţie”, a spus senatorul, precizând că au existat voci în PSD care cereau alte condiţii pentru organizarea alegerilor interne.

Cu toate acestea, senatorul spune că nu va reproşa nimic partidului. „Mergem înainte”, a precizat acesta. Întrebat dacă îl va vota pe Liviu Dragnea, fiind unicul candidat, Şerban Nicolae a spus că, inclusiv în actualele condiţii, există „mai multe opţiuni”, dar nu vrea să spună încă în ce mod se va comporta la vot.

„Nu cred că există o situaţie foarte convingătoare să constaţi că dintr-un partid de jumătate de milion de membri doar o persoană poate îndeplini aceste criterii”, a mai spus senatorul Şerban Nicolae. Acesta a precizat că nu va candida pentru alte funcţii la Congres.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares