Oct 16, 2021, 06:33

Declaraţii aiuritoare ale ministrului Muncii despre Legea Salarizării: Guvernul a terminat-o, dar nu e aplicabilă

ana costea

Ministrul Muncii, Ana Costea, s-a deplasat, în sfârşit, marţi, la Parlament, pentru întâlbnirea cu deputaţii de la Comisia pentru muncă, întâlnire pe care a refuzat-o timp de câteva săptămâni. Întâlnirea trebuia să fie despre misterioasa lege a salarizării, despre care niciunul dintre membrii Guvernului nu a putut spune dacă este gata, când este gata, când va intra în Parlament.

Luată la întrebări de către deputaţii din comisie, Ana Costea a spus că ministerul pe care îl conduce a elaborat proiectul legii salarizării bugetarilor, că este gata, dar că dar încă se lucrează la el pentru că nu este aplicabil.

„Există un proiect al legii salarizării unitare, Guvernul și-a achitat obligațiile pe care și le-a asumat prin memorandumurile din 13 ianuarie. Urmează să se ia o decizie, după care vom fi în măsură să facem public absolut toate datele, să răspundem la toate întrebările. Proiectul urmează să fie supus dezbaterii publice, după care va fi aprobat de Guvern, apoi ajunge în Parlament. Există acest proiect, se calculează să vedem care este sustenabilitatea lui. Sper ca în această săptămână să îl adoptăm în Guvern”, a spus Costea, la Palatul Parlamentului, după ce a participat la ședința Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaților.

Ea a adăugat că va discuta despre acest subiect cu premierul Dacian Cioloș după ce acesta se întoarce în țară.

„Nu doresc să dau amănunte despre acest proiect. Nu doresc să majorez așteptările sau să cresc confuzii în rândul cetățenilor, de aceea nu doresc să emit cifre, variante, până nu se cade de acord asupra căreia din variante care să fie și sustenabilă. S-au făcut calcule împreună cu ministrul de Finanțe pentru ca legea să fie și sustenabilă”, a precizat ministrul Muncii, citată de Agerpres.

Întrebată dacă salariile bugetarilor vor crește în următorii trei ani cu 12%, așa cum s-a vehiculat în presă, Ana Costea a răspuns că nu știe de unde a apărut acest procent.

„Pe timpul consultărilor s-au emis împreună cu Ministerul de Finanțe tot felul de calcule. Nu acesta este neapărat procentul (12% — n.r.). Nu am să mă hazardez să emit niciun fel de procente până nu se va ști foarte clar varianta pe care mergem. Nu vreau să creez tensiuni și conflicte. Aceasta este politica Ministerului Muncii față de stările emoționale ale beneficiarilor acestui minister”, a precizat ea.

0 Comentarii

Shares